ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/10/19

Αίτημα του Δήμου Σκιάθου για πλωτό ΕΚΑΒΤετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Αίτημα του Δήμου Σκιάθου για πλωτό ΕΚΑΒ
taxydromos.gr


Η προοπτική κάλυψης με πλωτό ΕΚΑΒ των περιστατικών έκτακτης ανάγκης, οι λιμενικές υποδομές και η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού της Σκιάθου, που έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του τουριστικού προορισμού, τέθηκαν υπόψη της ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Εχοντας ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών και του παραλιακού μετώπου, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Πασχάλη πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Η συνάντηση στο Υπουργείο έγινε παρουσία του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων καθώς και με επιτελείο λιμενολόγων και μηχανικών του Υπουργείου, όπου συζητήθηκε, η χωροταξική οργάνωση του λιμανιού και η δρομολόγηση λιμενικών έργων που θα καλύψουν τις ανάγκες με ασφάλεια και σεβασμό, στην κλίμακα και την ιδιαίτερη ακτογραμμή του παραλιακού μετώπου.
Επίσης έμφαση δόθηκε στο πρόγραμμα των δρομολογίων για όλη τη διάρκεια του χρόνου, στο ενδεχόμενο να καλυφθούν με πλωτό ΕΚΑΒ τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης, και στις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος στην πρόσκληση του Υπουργείου προς το Δήμο Σκιάθου για έργα στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Σημαντική ήταν και η συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ με τον επικεφαλής της Στρατηγικής και Συντονισμού Εργων Λιμένων/Μαρίνων Θάνο Λιάγκα, και της νομικής Υπηρεσίας του Ταμείου, για το σοβαρό θέμα που αφορά στη χωροθετημένη από το ΤΑΙΠΕΔ μαρίνα της Σκιάθου, όπου σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας, μιας και για πρώτη φορά ο Δήμος Σκιάθου προκάλεσε συνάντηση με διοικητικά στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα, συζητήθηκε η δρομολόγηση ενεργειών για την αξιοποίηση της περιοχής.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει η δημοτική αρχή, με αποτελεσματικές ενέργειες με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και την οικονομική ανάπτυξη της Σκιάθου.

Πηγή: taxydromos.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews