ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/10/19

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ ΧίουΠέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019
EKABNews
Εδώ και μήνες το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ της Χίου αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα ελλείψεων προσωπικού. Οι διασώστες που έχουν απομείνει στο ΕΚΑΒ επαρκούν για την στελέχωση ενός και μόνου ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση μόνο για τα επείγοντα περιστατικά. Οι καθυστερήσεις στα επείγοντα είναι συχνό φαινόμενο.
Αντί να προσληφθούν διασώστες, μετακινήθηκαν άλλοι από την υπόλοιπη Ελλάδα για να καλύψουν μέρος των κενών. Το λιγοστό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου εδώ και καιρό μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ υπερβάλλουν εαυτόν, καθότι πέραν των μονίμων κατοίκων, των παραθεριστών προσφέρουν υπηρεσίες και στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Για την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ στο νησί απαιτούνται 3 ασθενοφόρα το πρωί και 2 ασθενοφόρα το απόγευμα και την νύχτα.
Στο Νοσοκομείο της Χίου οξύτατο πρόβλημα παρουσιάζεται με τις δευτερογενείς διακομιδές, όπως άλλωστε γίνεται και σε όλη τη χώρα. Δεν είναι λύση αυτή που βρήκε η Διοίκηση να διαθέτει προσωπικό από το Νοσοκομείο για να γίνονται τα εξιτήρια.
Το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να δώσει λύση για τις δευτερογενείς διακομιδές με την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση του ΕΚΑΒ, για να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να καταφεύγουν στα ιδιωτικά ασθενοφόρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews