ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/10/19

Πλωτό ασθενοφόρο θα αποκτήσουν οι Β.Σποράδες – Παρέμβαση Χρ. Τριαντόπουλου σε υπ.Ναυτιλίας και Λιμενικό
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Πλωτό ασθενοφόρο θα αποκτήσουν οι Β.Σποράδες – Παρέμβαση Χρ. Τριαντόπουλου σε υπ.Ναυτιλίας και Λιμενικό
e-thessalia.gr

Πλωτό ασθενοφόρο για τις ανάγκες τους αναμένεται να αποκτήσουν το επόμενο διάστημα οι κάτοικοι των Β. Σποράδων μετά από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής της κυβέρνησης, Χρήστου Τριαντόπουλου.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 96,1 F.M, ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε: «Στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος περιοχές της Ελλάδας απέκτησαν πλωτό ασθενοφόρο. Δυστυχώς εμείς την προηγούμενη περίοδο δεν είχαμε ενταχθεί σε αυτά. . Έτσι ξεκίνησε μια συζήτηση με ενεργούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες των νησιών μας . Είναι ένα αίτημα που έχουν όλοι οι κάτοικοι. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε στήριξη από τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, που παρέδωσαν τα οικονομικά στοιχεία.

Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών εξετάσει τα κόστη και ποια είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή. «Το κόστος ενός πλωτού σκάφος του Λιμενικού που θα λειτουργεί ως ασθενοφόρο, δεν φτάνει το κόστος που πληρώνουμε για τις διακομιδές κάθε χρόνο. Εξοικονομούμε πόρους, θα το πληρώσουμε μία φορά. Με αυτό τον τρόπο οι πόροι του ΕΚΑΒ μπορούν να αξιοποιηθούν κάπου αλλού» δήλωσε.

Ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε πως η απόκτηση του πλωτού σκάφους είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. ‘Όλοι θέλουν την ασφάλεια ενός πλωτού μέσου που θα τους μεταφέρει, αν χρειαστεί, στο Νοσοκομείο του Βόλου» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Όλα αυτά τα συζητήσαμε με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και υπάρχει κοινός στόχος».
Πλέον απομένει η διαδικασία της γραφειοκρατικής διευθέτησης του ζητήματος καθώς απαιτείται να γίνουν ανακατανομές πόρων.
Οι διαδικασίες, όπως ανέφερε θα διαρκέσουν μερικούς μήνες και το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή του πλωτού ασθενοφόρου. «Η λογική είναι να επεκταθεί η προσπάθεια αυτή και όπου αλλού χρειάζεται» σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος:

Πηγή: e-thessalia.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews