ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/10/19

Έρχονται νέα κίνητρα για τους γιατρούς στα νησιά! Τι ετοιμάζει το υπουργείο ΥγείαςΠαρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Μαζί με τους γιατρούς περιμένουμε και τα κίνητρα για τους διασώστες και το νοσηλευτικό προσωπικό καθώς πολλές θέσεις διορισμού δεν γίνονται αποδεκτές λόγω της μη εύρεσης μόνιμης κατοικίας και του κόστους ζωής ειδικά στα τουριστικά νησιά.Έρχονται νέα κίνητρα για τους γιατρούς στα νησιά! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας
 healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Κίνητρα ώστε να προσελκύσει γιατρούς στα νησιά και ειδικά στα απομακρυσμένα, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος έχει αναλάβει να ετοιμάσει σχέδιο για τη σύνδεση του τομέα της υγείας με τη νησιωτική πολιτική, ώστε να θεσμοθετηθούν νέα κίνητρα για τους γιατρούς στα νησιά.

Ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ του υπουργείου υγείας με τη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να εξειδικευθεί η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην υγεία, λαμβάνοντας υπόψιν την νησιωτική πολιτική ώστε να θεσμοθετηθούν τα κατάλληλα κίνητρα που θα κάνουν τους γιατρούς να βρίσκουν ελκυστικά τα νησιά μας.Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και η Χριστίνα Καλογήρου Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι ενώ σε πολλές νησιωτικές κουκίδες μας προκηρύσσονται θέσεις γιατρών, το ιατρικό προσωπικό γυρίζει την πλάτη λόγω αυξημένων εξόδων και περιορισμένων αποδοχών.

Η επιχορήγηση των 400 ευρώ που έχει θεσμοθετηθεί και δίνονται από τις Περιφέρειες σε γιατρούς των νησιών φαίνεται πως δεν επαρκούν. Γι αυτό εξάλλου και πάντα το υπουργείο Υγείας τρέχει και δεν φθάνει λίγο πριν το καλοκαίρι για να στείλει γιατρούς στα νησιά όπως όπως. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: “Γιατροί με μπλοκάκι στα νησιά άρον άρον για να καλυφθούν οι ανάγκες! Τι προβλέπει απόφαση”
Γι αυτό όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr στο σχέδιο που ετοιμάζεται θα δοθούν τόσο οικονομικά όσο και εργασιακά κίνητρα στο ιατρικό προσωπικό που θα επιλέξει να υπηρετήσει στα νησιά.

Κίνητρα στο νομοσχέδιο
Πάντως όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, θεωρείται πιθανό τα κίνητρα στα οποία θα καταλήξει το υπουργείο Υγείας να θεσμοθετηθούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα κατατεθεί απο τον Βασίλη Κικίλια τέλος Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews