ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/10/19

Η απάντηση Β. Κοντοζαμάνη στην ερώτηση Β. Κεγκέρογλου για τις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, ΒίντεοΠαρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Β. Κεγκέρογλου: «Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ΕΚΑΒ και ιδιαίτερα των υπηρεσιών του στα νησιά».

Η απάντηση του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στην ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου για τις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ
  • Για τους 104 διασώστες μέσω ΕΟΔΥ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός του 2019 με συμβάσεις 18 μηνών και δυνατότητα παράτασης για άλλους 6 μήνες.
  • Για τις υπόλοιπες 75 κενές θέσεις διασώστων/πληρωμάτων ασθενοφόρου ΙΔΑΧ μέσω ΥΠΕ θα δρομολογηθεί νέα πρόσληψη.
  • Για το 2019 με πράξη υπουργικού συμβουλίου έχει εγκριθεί η πρόσληψη 50 ατόμων μόνιμου προσωπικού.
  • Για το 2020 ο σχεδιασμός προσλήψεων μόνιμου προσωπικού βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Για τις μετατάξεις πληρωμάτων ασθενοφόρων των ΚΥ στο ΕΚΑΒ ο Υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει.
Συζήτηση στις 18/10/2019 στην Ολομέλεια της Βουλής της ερώτησης 428/28-08-2019 με θέμα "Μεγάλα προβλήματα και σοβαροί κίνδυνοι από την έλλειψη προσωπικού Πληρωμάτων Ασθενοφόρου / Διασωστών στο ΕΚΑΒ" προς το Υπουργείο Υγείας.

Προβλήματα & κίνδυνοι λόγω έλλειψης προσωπικού Πληρωμάτων Ασθενοφόρου--Διασωστών στο ΕΚΑΒ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ στο EKABNews«Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ΕΚΑΒ και ιδιαίτερα των υπηρεσιών του στα νησιά».

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα, η επίκαιρη ερώτηση  του Γραμματέα της ΚΟ της Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Υγείας για τα μεγάλα προβλήματα και τους σοβαρούς κίνδυνους που ανακύπτουν από την έλλειψη  προσωπικού των πληρωμάτων Ασθενοφόρου και των διασωστών στο ΕΚΑΒ.
Κατά τη συζήτηση της ερώτησης, ο Β. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στα νησιά, με την επιβάρυνση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ενώ  τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα κάποιες διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν.
Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα PHILOS μέσω ΕΟΔΥ, για την πρόσληψη εκατό τεσσάρων πληρωμάτων, για το οποίο, όταν διατυπώθηκε η ερώτηση, είχαν εκδοθεί μόνο τα προσωρινά αποτελέσματα, η προκήρυξης 5Κ του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τριάντα επτά πληρωμάτων, η διαδικασία πρόσληψης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου εκατό διασωστών, από τους οποίους είχαν μόνο είκοσι πέντε προχωρήσει και επειδή επιτείνεται το πρόβλημα, ρώτησε τον Υφυπουργό τι ακριβώς έχει γίνει με την κάθε προκήρυξη και την κάθε διαδικασία πρόσληψης και ποιος είναι ο σχεδιασμός: α) για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τα πληρώματα ασθενοφόρων, διασωστών στο ΕΚΑΒ -για το 2019  και για τα νησιά αλλά και συνολικά για το ΕΚΑΒ της χώρας αλλά και β) για την αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας του ΕΚΑΒ.
Ο Υφυπουργός στην απάντηση του ανέφερε πως το ΕΚΑΒ αποτελεί στρατηγικό μοχλό του συστήματος υγείας, ο οποίος χρήζει μεταρρύθμισης, και πληροφόρησε τον κ.Κεγκέρογλου για τις προσλήψεις.
-Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα PHILOS II από τον ΕΟΔΥ των εκατό τεσσάρων ατόμων για πληρώματα ασθενοφόρων, διασωστών σε όλη τη χώρα, εκτίμησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη μέσω του προγράμματος εντός του 2019 για όλες τις επιχειρησιακές μονάδες του ΕΚΑΒ. Οι ανωτέρω εργαζόμενοι θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και θα απασχοληθούν για δεκαοχτώ μήνες με δυνατότητα παράτασης έξι επιπλέον μηνών.
-Σε ό,τι αφορά την προβλεπόμενη διαδικασία πρόσληψης με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ πληρωμάτων ασθενοφόρων των εβδομήντα πέντε υπολοίπων θέσεων που έμειναν κενές, ήταν καταφατικός, γιατί αυτά τα κενά δημιουργήθηκαν διότι στη λίστα των υγειονομικών περιφερειών υπήρξαν μόνο είκοσι πέντε άτομα τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
-Επιπλέον σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζονται  με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να δρομολογήσουμε νέα πρόσκληση για επικουρικό προσωπικό
-Σε ό,τι αφορά τα έτη 2019 και 2020 για τον σχεδιασμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5Κ για την πρόσληψη τριάντα επτά πληρωμάτων ασθενοφόρου και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ο κ. Κεγκέρογλου επέμεινε ότι  το επόμενο διάστημα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει αποτελεσματικότητα με δύο προϋποθέσεις: α)περαιτέρω στελέχωση και β) συντονισμός.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά οι πρόσφατες ανακοινώσεις  για τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όταν η απάντηση έλεγε «…δεν θα μπορούσε να σωθεί ακόμα και εκεί να ήταν το ασθενοφόρο..» είναι  πέρα και έξω από κάθε λογική επιστημονικής, δεοντολογικής και πολιτικής αντιμετώπισης.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews