ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/10/19

Συνάντηση Γκίκα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου για τα προβλήματα της Κέρκυρας


Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Συνάντηση Γκίκα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για τα προβλήματα της Κέρκυρας
corfupress.com


«Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ αναγνώρισε πως οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στο Νομό Κερκύρας, μαζί με δύο-τρεις άλλες περιοχές στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και πρέπει να τύχουν της δέουσας προσοχής» αναφέρει ο βουλευτής του νησιού.

Σε συνέχεια των επισκέψεων του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα στο Υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κ. Γκίκα:

Κατά την συζήτηση, εξετάστηκε ενδελεχώς η κατάσταση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και οι ελλείψεις προσωπικού, ενώ ο Πρόεδρος συμφώνησε απολύτως με την ανάγκη δημιουργίας Τομέα ΕΚΑΒ τόσο στον Νότο όσο και στον Βορρά, με προτεραιότητα στον Νότο.
Επί του τελευταίου, ο κ. Παπαευσταθίου δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα πιο άμεσης λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας, μέσω πρόσληψης επικουρικού προσωπικού διασωστών για μία διετία, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων.
Σε ότι αφορά στην έλλειψη ιατρού του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε ότι είναι διαθέσιμες οι πιστώσεις για άμεση πρόσληψη ιατρού (με ειδικότητα) με την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού ιατρού.

Ο κ. Γκίκας έθεσε επιπλέον το ζήτημα των δύο υπό πρόσληψη διασωστών στην Κέρκυρα, των οποίων η διαδικασία πρόσληψης έχει καθυστερήσει. Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2019 οι δύο διασώστες θα έχουν ορκιστεί και θα αναλάβουν υπηρεσία στην Κέρκυρα.

Γενικότερα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ αναγνώρισε πως οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στο Νομό Κερκύρας, μαζί με δύο-τρεις άλλες περιοχές στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και πρέπει να τύχουν της δέουσας προσοχής. Τόνισε ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι αποφασισμένες να το πράξουν.

Δημοσιεύτηκε 4/10/20109

Πηγή: corfupress.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Ας δει ο Βουλευτής και τον λόγο των αμέτρητων διακομιδων από νοσοκομείο Κέρκυρας στο νοσοκομειο Ιωαννίνων !

    Ειδικά τα καρδιολογικά !

    Τα πρωτόκολλα δισκομιδης ασθενών δεν ισχύουν εκεί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews