ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/10/19

Άσκηση με πυροβολισμούς, τραυματίες και πανικόβλητους πολίτες στην Θεσσαλονίκη, Βίντεο


Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Άσκηση με πυροβολισμούς, τραυματίες και πανικόβλητους πολίτες στην Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
thessnews.gr

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ


Άσκηση - σεμινάριο αντιμετώπισης μαζικής καταστροφής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Μονή Λαζαριστών στη δυτική Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή Αστυνομίας, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής , Τροχαίας, Πολιτικής Προστασίας και εθελοντών.

Το σενάριο προέβλεπε την αντιμετώπιση ένοπλης επίθεσης στο γεμάτο θέατρο της Μονής Λαζαριστών με ταυτόχρονο αντιπερισπασμό σε παρακείμενη καφετέρια.

Σε πρώτη φάση έγινε επίθεση πυροβολισμούς στο καφέ όπου υπήρχαν τρεις τραυματίες και λίγο μετά ένοπλος ληστής εισέβαλε  εντός του θεάτρου.

Άσκηση ετοιμότητας Μονη Λαζαριστων
Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5

7 Οκτ 2019

Σενάριο επίθεσης μεσα στο θέατρο της Μονής Λαζαριστων
Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5

 Ακούγονται πυροβολισμοί, επικρατεί πανικός, άνθρωποι τρέχουν αιμοφυρτοι να βγουν από το θέατρο. 

Άσκηση επίθεσης στη Μονή Λαζαριστων 
Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5  

 Οι αρχές σπεύδουν άμεσα. Στήνουν πρόχειρες σκηνές στο προαύλιο για το διαχωρισμό των τραυματιών σε σοβαρά και μη, οι πολυτραυματιες μεταφέρθηκαν άμεσα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία βοηθούσε στον εντοπισμό τραυματιών μέσα στο χώρο. 

Άσκηση ετοιμότητας μετα απο επίθεση στη Μονή Λαζαριστων 
Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5


Σύμφωνα με το σενάριο υπάρχουν 70 τραυματίες, 30 σοβαρά και ανάμεσα τους νεκροί.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο του 16ου Πανελλήνιου Συνεδριου Χειρουργικών Λοιμώξεων και 8oυ Πανελλήνιου Συνέδριου Τραύματος & Επείγουσας Χειρουργικής με θέμα: «Τραύμα - Λοίμωξη - Σήψη».

Σύμφωνα με τον διευθυντή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη η άσκηση γίνεται ώστε να μετρηθεί η αντίδραση των εμπλεκομένων φορέων σε ένα πραγματικό συμβάν.

Ο Απόστολος Καμπαρουδης.  διευθυντής της Ε' Χειρουργικής του Ιπποκράτειου νοσκομείου ανέφερε πως σε ενδεχόμενο ενός τέτοιου συμβάντος το νοσοκομείο που εφημερεύει αφήνει τα πιο ελαφρά περιστατικά για να υποδεχτεί τους τραυματίες της επίθεσης ενώ ταυτόχρονα κινητοποιουνται και τα άλλα νοσοκομεία. Όπως είπε υπάρχει εμπειρία αλλά από γεγονότα μικρότερης κλίμακας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό

Δημοσιεύτηκε 7/10/2019

Πηγή: thessnews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews