ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/10/19

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας έκανε μαθήματα ΚΑΡΠΑΠέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
EKABNews

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ έκανε μαθήματα ΚΑΡΠΑ
proininews.gr


Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας ήταν στην πλατεία Καπνεργάτη όπου μία ακόμη φορά εκπαίδευσε τους πολίτες. Όσοι ήταν πρόθυμοι και είχαν ελεύθερο χρόνο. Η εκπαίδευση αφορούσε τη διαδικασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, της γνωστής ΚΑΡΠΑ. Η χθεσινή ενημερωτική εξόρμηση του προσωπικού του ΕΚΑΒ Καβάλας έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Μέχρι και το 2017 η ημέρα ήταν ευρωπαϊκή αλλά από πέρσι η  η ενημερωτική εξόρμηση απέκτησε παγκόσμια εμβέλεια. Η διαδικασία της ενημέρωσης ήταν πολύ σύντομη.

Οι πολίτες έδειξαν ενδιαφέρον καθώς έχοντας κατάλληλες οδηγίες και συμβουλές μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας εξηγεί ότι είναι συχνά τα περιστατικά όπου η λεγόμενη ΚΑΡΠΑ σώσει ζωές. Αυτή γίνεται συνήθως από τους διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά σε πολλές περιπτώσεις βοηθούν και πολίτες που έτυχε νωρίτερα να έχουν τις σχετικές συμβουλές και οδηγίες.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ αναφέρεται σε ένα σχετικά πρόσφατο περιστατικό, στο οποίο οδηγός ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Κηπούπολης υπέστη ανακοπή. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο μέσω της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης τον κράτησε στη ζωή.

Δημοσιεύτηκε 16/10/2019

Πηγή: proininews.gr

Φωτογραφίες Facebook Paylos Tsiknakis
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews