ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/11/19

Αυτοψία του προέδρου του ΕΚΑΒ στον τομέα της Καβάλας-Συνέντευξη στον ΑΝΑΛΥΤΗ, ΒίντεοΤετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
EKABNews


O νέος Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου στον ΑΝΑΛΥΤΗ
ENA CHANNEL GREECE
Αυτοψία του προέδρου του ΕΚΑΒ στον τομέα της Καβάλας
kavalawebnews.gr

Κ. Τσιτσιλικάκης: «Μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις. Όλα όσα μας είπε πρέπει να υλοποιηθούν»

Με στόχο να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που υπάρχουν στα παραρτήματα και στους τομείς του ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο, βρέθηκε στην Καβάλα το πρωί της Τρίτης (12/11), ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο οποίος την ίδια ημέρα επισκέφθηκε και τα αντίστοιχα τμήματα στις Π.Ε. Δράμας και Σερρών.

Ο κ. Παπαευσταθίου βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Καβάλας, στην περιοχή του Αγίου Λουκά, όπου και είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων.

Το ΕΚΑΒ ως φορέας, εκτός από την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, διαχειρίζεται και παρακολουθεί την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας

«Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων που η νέα διοίκηση του ΕΚΑΒ πραγματοποιεί σε όλη την χώρα, ειδικά τώρα, μετά την συνένωση με το ΕΚΕΠΥ, το ΕΚΑΒ ως φορέας, εκτός από την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, διαχειρίζεται και παρακολουθεί την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας. Είναι επίσης ο επιχειρησιακός βραχίονας που θα διαχειριστεί οποιαδήποτε προβλήματα εκτάκτων αναγκών και κρίσεων, ενώ καθιστά την υποχρέωση για τις συχνές επισκέψεις στη επαρχία που είναι ακόμη πιο έντονη από το παρελθόν», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Παπαευσταθίου.


Στόχος του ΕΚΑΒ είναι η συνεχής ανάπτυξη, έτσι ώστε να μπορεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πάσχοντα

«Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων βρέθηκα στο παράρτημα της Καβάλας, για να δούμε τα κατά τόπους προβλήματα του ΕΚΑΒ, όπως μας έχουν αναφερθεί από τους υπεύθυνους και τους διευθυντές των παραρτημάτων, να συνομιλήσουμε με τους εργαζόμενους, αλλά και να περάσουμε το μήνυμα, ότι στόχος του ΕΚΑΒ είναι η συνεχής ανάπτυξη, έτσι ώστε να μπορεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πάσχοντα και να αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα  προκύπτουν», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Δευτερογενείς διακομιδές: «Πιστεύω ότι σε σύντομο διάστημα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον σωστό τρόπο»

Μιλώντας για το ζήτημα των δευτερογενών διακομιδών, όπως και των αρμοδιοτήτων που έχουν περιέλθει στο ΕΚΑΒ από τα νοσοκομεία, ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και την διοίκηση.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες, αλλά και με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Πιστεύω ότι σε σύντομο διάστημα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον σωστό τρόπο. Σίγουρα όχι με λύσεις που σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν ούτε το ΕΚΑΒ, ούτε τα νοσοκομεία και τελικά ο μεγάλος χαμένος είναι ο ασθενής. Όσο για τις αρμοδιότητες των Κέντρων Υγείας, είναι των Υγειονομικών Περιφερειών. Έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους, ώστε να μπορέσουν να ενισχύσουν με περισσότερο προσωπικό τα Κ.Υ. κι από εκεί και μετά καταβάλλουμε προσπάθειες κι εμείς στο πλαίσιο του στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για να δούμε μήπως δημιουργήσουμε τομέα ΕΚΑΒ στην Χρυσούπολη. Αλλά αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος, λέγοντας τομέα ΕΚΑΒ που να λειτουργεί συνεχώς όλο τον χρόνο, το πλήρωμα που απαιτείται είναι 11 άτομα. Για να μπορεί να γίνει ένας τομέας αποτελεσματικός, συνεχούς 24ωρης κάλυψης, θα πρέπει να μιλήσουμε για 11 άτομα προσωπικό. Η Υ.ΠΕ. θα δει τι μπορεί να κάνει με επικουρικό προσωπικό για το Κ.Υ Χρυσούπολης, μέχρι να δοθεί μια οριστική και σωστή λύση», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Απαντήσεις για τα ασυνόδευτα περιστατικά της Θάσου που φτάνουν σε Κεραμωτή και Καβάλα

Απαντώντας για τα ασυνόδευτα περιστατικά της Θάσου που φτάνουν σε Κεραμωτή και Καβάλα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είπε πως «είναι γεγονός που εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον υγειονομικό σχηματισμό που διακομίζει το περιστατικό. Αν χρειάζεται το περιστατικό συνοδεία, το αποφασίζει ο γιατρός που επιλαμβάνεται αυτού. Είναι όμως αλήθεια πως πολλές φορές η έλλειψη συνοδείας των ασθενών, εξαρτάται και από την ελλιπή στελέχωση των Κέντρων Υγείας. Πιστεύω ότι και οι Υ.ΠΕ., αλλά και κάποια νοσοκομεία που φροντίζουν για τις διακομιδές, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Σίγουρα αυτό δεν είναι θέμα δικό μας. Υπάρχουν ελλείψεις στην Καβάλα, αλλά αυτό που πρέπει να πούμε πως όλα  θα γίνουν με μέτρο και με τον σωστό τρόπο. Οτιδήποτε κάνεις όσο μπορείς πιο γρήγορα, το κάνεις αποσπασματικά και δεν έχει διάρκεια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να καταγράψουμε τα προβλήματα και να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε τόσο με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού από το 2020, αλλά και με εισήγηση στην πολιτική ηγεσία για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία που χαράσσει όλες τις γραμμές για όλους τους υγειονομικούς φορείς».

Κ. Τσιτσιλικάκης: «Μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις. Όλα αυτά που μας είπε ο πρόεδρος, μένουν να υλοποιηθούν»


Από τη μεριά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας κ Τσιτσιλικάκης, υπογράμμισε στις δηλώσεις του: «Μείναμε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις. Όλα αυτά που μας είπε ο πρόεδρος, μένουν να υλοποιηθούν. Σε ό,τι αφορά τον Οργανισμό του ΕΚΑΒ που είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για μας χρόνια τώρα και έχει παθογένειες που πρέπει να διορθωθούν. Λάβαμε την διαβεβαίωση πως σε έναν χρόνο θα φτιαχτεί ο νέος Οργανισμός του ΕΚΑΒ  που θα είναι μαζί του και το ΕΚΕΠΥ, σε μια συνένωση. Αυτό μας δίνει παραπάνω αρμοδιότητες, μας εντάσσει στην πολιτική προστασία και φαινόμαστε ότι είμαστε μια υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης. Σε ό,τι αφορά κάποια άλλα θέματα που σχετίζονταν με κινητοποιήσεις με τις δευτερογενείς μεταφορές , αποχές κλπ, ο πρόεδρος μας είπε ότι όλα θα διορθωθούν και ήδη έχει δώσει εντολή στους νέους ΥΠΕάρχες να πάρουν προσωπικό στα νοσοκομεία που θα απασχοληθεί αποκλειστικά με τις δευτερογενείς μεταφορές.  Είναι κάτι που το κυνηγούσαμε χρόνια, αλλά το καταφέραμε μέσω του προέδρου μας. Στα υπόλοιπα θέματα που αφορούν προσλήψεις θα το συζητήσουμε με τον πρόεδρο και το διοικητικό του Σωματείου για να δούμε τι θα γίνει ή όχι. Έχουν προωθηθεί ήδη τρεις μεταθέσεις που αφορούν την κάλυψη του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην Καβάλα για να καλύψουμε την Χρυσούπολη που αυτή την στιγμή υποφέρει από έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων. Θα επιδιώξουμε να γίνουν και άλλες συνελεύσεις για να ικανοποιήσουμε όλα μας τα αιτήματα».


Πηγή: kavalawebnews.gr

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews