ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/11/19

Πραγματικό περιστατικό: Πόσα ασθενοφόρα υπάρχουν διαθέσιμα στη Χαλκίδα τη νύχτα;Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019

EKABNews


Πραγματικό περιστατικό: Πόσα ασθενοφόρα υπάρχουν διαθέσιμα στη Χαλκίδα τη νύχτα;
evialead.gr


Το ερώτημα προκύπτει από ένα πραγματικό περιστατικό το οποίο συνέβη στη Χαλκίδα λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα. Στην διασταύρωση των οδών Αβάντων και Βώκου, ένας μεσήλικας είχε πέσει κάτω. Είχε τις αισθήσεις του αλλά ένιωθε ζαλάδα, ταραχή στην καρδιά και αδυναμία σε όλο του το σώμα.

Ένα νεαρό ζευγάρι είχε βγει από το σπίτι του (προς τιμήν τους) του έδωσαν νερό, δεν τον μετακίνησαν όπως έπρεπε και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

Καθώς υπήρχε καθυστέρηση στην έλευση του ασθενοφόρου, δημοσιογράφος του evialead.gr που περνούσε εκείνη την ώρα, σταμάτησε να δει τι συμβαίνει και τηλεφώνησε επίσης στο ΕΚΑΒ να ρωτήσει για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.

Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι, το ασθενοφόρο είχε πάει στην Έξω Παναγίτσα προκειμένου να παραλάβει ασθενή με καρδιολογικά προβλήματα, θα τον άφηνε στο Νοσοκομείο και θα ερχόταν στην συνέχεια, όπως και πράγματι ήρθε αλλά με καθυστέρηση.

Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι: Μόνο ένα πλήρωμα ασθενοφόρου διανυκτερεύει στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας τις νύχτες; Και αν ισχύει αυτό για ποιο λόγο γίνεται; Μήπως δεν υπάρχει προσωπικό.

Το ίδιο ερώτημα έχει κατατεθεί και επίσημα μέσω ηλεκτρονικής φόρμας του ΕΚΑΒ από το evialead.gr και αναμένουμε απάντηση. Εννοείται ότι το θέμα δεν προσφέρεται για λαϊκιστική προσέγγιση ούτε αφορά τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ που υπερβάλλουν εαυτόν για να προσφέρουν. Ωστόσο, εάν υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο σε υπηρεσία για μια ενότητα περισσότερων από 100.000 κατοίκων, τότε είναι αναγκαίο να κινητοποιηθούν οι τοπικοί φορείς και να διεκδικήσουν την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό.

Πηγή: evialead.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews