ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/11/19

Η απάντηση Β. Κοντοζαμάνη στην ερώτηση Δ. Μπιάγκη για τα προβλήματα και την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ΒίντεοΠαρασκευή, 8  Νοεμβρίου 2019
EKABNews

Συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση Μπιάγκη για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας (video)
enimerosi.com

«Δεν νιώθει πια ασφάλεια η τοπική κοινωνία κ. Υπουργέ. Πρέπει να παρέχουμε ασφάλεια στους κατοίκους, στους επισκέπτες και στους επιχειρηματίες της Κέρκυρας...» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον αρμόδιο Υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, με θέμα: «Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ Ν. Κέρκυρας».

Υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ Κέρκυρας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΑΓΚΗΣ8 Νοε 2019


Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Κέρκυρας:

«Στην αρχή της Ερώτησής του, ο Βουλευτής τόνισε ότι:

«Η λειτουργία του ΕΚΑΒ Κέρκυρας είναι άκρως προβληματική. Εξυπηρετεί το νησί της Κέρκυρας, τη νήσο των Παξών και τα Διαπόντια νησιά.
Η Κέρκυρα είναι ένα νησί άνω των 110.000 κατοίκων, οι οποίοι, λόγω του τουρισμού, τριπλασιάζονται τους 6 μήνες του έτους.
Έχει 106 χωριά, ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο οδικό δίκτυο, το οποίο αποτελείται πέραν των 1.000 χιλιομέτρων, εκ των οποίων: 500 περίπου χιλιόμετρα είναι το Εθνικό και Νομαρχιακό δίκτυο και άνω των 500 χιλιομέτρων είναι διαδημοτικό δίκτυο, το οποίο φέρνει σε επικοινωνία τις κατοικημένες περιοχές. Πέραν των γεωγραφικών λόγων που προανέφερα είναι κοινή διαπίστωση η δυσλειτουργία του ΕΚΑΒ του Ν. Κέρκυρας.

Είναι πλέον απαίτηση όλων των κατοίκων του νησιού:

-Η Δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ σε Βόρεια και Νότια Κέρκυρα

-Η Αύξηση Μηχανολογικών μέσων & Ανθρώπινου Δυναμικού

-Ελικοδρόμιο στα Διαπόντια Νησιά όπως και στην οροφή του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, όπως αυτό είχε προβλεφθεί από την κατασκευή του.

-Συντονισμός και καλή λειτουργία του κέντρου διακομιδών του Ακτίου.

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το παζλ για να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για να διαθέσουμε ένα υψηλόβαθμο δίκτυο παροχής φροντίδας και υπηρεσιών υγείας στους Κερκυραίους.

Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, θα ήθελα κ. Υπουργέ να μου απαντήσετε ποιες θα είναι οι ενέργειές του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι αστοχίες και οι δυσλειτουργίες του ΕΚΑΒ Κέρκυρας που επανειλημμένα έχουν κοστίσει και ανθρώπινες ζωές και αυτό αποδεικνύεται και με γεγονότα».

Η απάντηση του Υπουργού

Στην απάντησή του, ο Υπουργός μίλησε για την γενικότερη αναβάθμιση του ΕΚΑΒ πανελλαδικά που είναι στόχος της Κυβέρνησης χωρίς, όμως, να δίνει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις για το ΕΚΑΒ και τα προβλήματα της Κέρκυρας.

Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει στο κλείσιμο της τοποθέτησής του,  για την ορθή επιλογή ως προς την μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα.

Ο κ. Μπιάγκης, μετά τη γενική απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό, ζήτησε από τον Υπουργό να του απαντήσει με σαφήνεια στα συγκεκριμένα ερωτήματα που απασχολούν όλους τους Κερκυραίους:

1ο Εάν αποδέχεται ο Υπουργός την αναγκαιότητα της δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, που έχει πολλάκις προταθεί και από τους φορείς του νησιού και από την σημερινή Κυβερνώσα παράταξη;

2ον Εάν έχει υπόψη του ο Υπουργός ότι στην Κέρκυρα είναι 2 ασθενοφόρα σε υπηρεσία και όταν στο 1 δίνεται εντολή για διακομιδή από το νοσοκομείο της Κέρκυρας σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο, κυρίως στα Ιωάννινα, τις περισσότερες φορές μένει με ένα ασθενοφόρο όλο το νησί;

3ον Εάν είναι ενήμερος ο Υπουργός ότι το ασθενοφόρο που κάνει διακομιδή για τριτοβάθμιο νοσοκομείο ξεκινάει από την  Κέρκυρα μπαίνει στο ferry boat και όταν φτάσει στην Ηγουμενίτσα μεταφέρεται ο ασθενής από το ένα ασθενοφόρο στο άλλο;

4ον Εάν γνωρίζει ο Υπουργός την αναγκαιότητα ύπαρξης μόνιμου διασώστη ΕΚΑΒ με μηχανή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ιδιαιτερότητα της παλιάς πόλης της Κέρκυρας;

5ον Εάν γνωρίζει ο Υπουργός ότι η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε χωρίς να ληφθούν υπόψη: οι ιδιαιτερότητες και η γεωγραφία του νησιού, παραθέτοντας ως παράδειγμα την ασυνεννοησία μεταξύ των πολιτών και του τηλεφωνικού κέντρου.
Πρόσφατο  παράδειγμα αποτελεί η διακομιδή ασθενούς με σκάφος του λιμενικού από τους Οθωνούς, όπου το τηλεφωνικό κέντρο ζήταγε προσέγγιση του σκάφους στο λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας αντί του Ορθού στον Άγιο Στέφανο και εν τέλει, λόγω της κακής συνεννόησης ο ασθενής μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο.

Κλείνοντας την ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι:

«Είναι, λοιπόν, πολύ συγκεκριμένα τα προβλήματα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, ως τέτοια, λοιπόν πρέπει να αντιμετωπίζονται και γι’ αυτό και ζητώ συγκεκριμένες απαντήσεις.

Δεν νιώθει πια ασφάλεια η τοπική κοινωνία κ. Υπουργέ. Πρέπει να παρέχουμε ασφάλεια στους κατοίκους, στους επισκέπτες και στους επιχειρηματίες της Κέρκυρας. Λογικές γενικές και αόριστες δεν δίνουν πια λύσεις στην καθημερινότητα των Κερκυραίων».

Πηγή: enimerosi.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews