ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/11/19

Κικίλιας: Πως θα γίνονται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία με τη συμβολή ιδιωτών!Τετάρτη, 6  Νοεμβρίου 2019
EKABNews

Κικίλιας: Πως θα γίνονται δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία με τη συμβολή ιδιωτών!
healthreport.gr

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Δωρεάν και χωρίς καμία επιβάρυνση των πολιτών θα γίνονται άμεσα διαγνωστικές εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία με τη συμβολή ιδιωτών, διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Με βάση τα όσα είπε σε δηλώσεις του στον Σκάι, η συνεργασία του ΕΣΥ με τους ιδιώτες θα γίνει με την τοποθέτηση διαγνωστικών συστημάτων μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να μην υπάρχει αναμονή για μία εξέταση. Μάλιστα ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι αντίστοιχα μηχανήματα θα τοποθετηθούν και σε κινητές μονάδες, ώστε όπως είπε να μην περιμένουν για παράδειγμα οι γυναίκες 2 και 3 μήνες για μία μαστογραφία.


Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη έχουν επιλεγεί τα νοσοκομεία όπου θα λειτουργήσει πιλοτικά το σύστημα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και όπου θα τοποθετηθούν πρώτα τα διαγνωστικά μηχανήματα.

Ποια νοσοκομεία θα επιλεγούν
Βασικό κριτήριο θα είναι εάν για κάποιο λόγο υπάρχει σημαντική καθυστέρηση για την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων με αποτέλεσμα οι ασθενείς να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα θέλοντας και μη.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr, ανάμεσα στα νοσοκομεία όπου θα μπουν μηχανήματα ιδιωτών με ειδικές συμφωνίες που θα γίνουν με το υπουργείο Υγείας, θα είναι το Αττικόν αλλά και πιθανότητα και ο Ευαγγελισμός. Διαβάστε ΕΔΩ τι συμβαίνει στο Αττικόν: «Χαλασμένος εδώ και επτά χρόνια ο μαγνητικός στο «Αττικόν»! Εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα προωθεί το υπουργείο Υγείας»Και βέβαια αυτή η …μόνιμη βλάβη του μαγνητικού τομογράφου στο Αττικόν δε θεωρείται τυχαία από τα στελέχη του υπουργείου Υγείας. Εκτιμάται ότι γίνεται σκόπιμα προκειμένου να ευνοούνται ιδιώτες, λένε πηγές στο HealthReport.gr.

Ταυτόχρονα στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια τους χρόνους αναμονής για μία εξέταση στα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής και ειδικά σε αυτά του κέντρου της Αθήνας. Έτσι – περιγράφουν πηγές στο HealthReport.gr -θα καθορισθεί και ακριβώς με ποια νοσηλευτικά ιδρύματα θα ξεκινήσει η συνεργασία με τους ιδιώτες.Το μόνο βέβαιον είναι πάντως ότι οι ασθενείς δεν θα πληρώνουν τίποτε για τις εξετάσεις τους, αφού όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας: «Υπερασπίζομαι στο ακέραιο, στο 100%, το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και των νοσοκομείων του ΕΣΥ».

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews