ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/11/19

Τι γύρευε ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Υγείας στο Λονδίνο;


Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
EKABNews

Τι γύρευε ο Γενικός Γραμματέας του υπ. Υγείας στο Λονδίνο;
healthreport.gr

Τι σχέση μπορεί να έχει άραγε το ελληνικό ΕΣΥ με το Βρετανικό NHS;
Σε ότι αφορά τα ψηφιακά συστήματα προφανώς και δεν υπάρχει καμία σχέση. Είναι άλλωστε γνωστό πως το δικό μας ελληνικό σύστημα υγείας σε πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτει καλά καλά ούτε …υπολογιστές.


Επειδή όμως οι Βρετανοί παρά το πολυσυζητημένο Brexit είναι πάντα πιο μπροστά από μας σε θέματα ψηφιακής υγείας, η ελληνική κυβέρνηση είπε να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία των Άγγλων.
Γι αυτό ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος βρέθηκε εντός της εβδομάδας στο Λονδίνο στην ψηφιακή Ακαδημία του NHS προκειμένου να επιτύχει μία συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε ψηφιακά θέματα και να αναπτυχθούν από κοινού δράσεις.Στόχος φυσικά της ελληνικής πλευράς να βελτιωθεί με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας η πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.
Ταυτόχρονα -όπως μεταφέρουν στο HealthReport.gr παρόντες στις συναντήσεις στη Βρετανική πρωτεύουσα– στο τραπέζι έπεσε και το θέμα του brain drain και κάποιες ιδέες που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι δυο χώρες ώστε να ανασχεθεί το κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων γιατρών.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews