ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/11/19

Κάντε επιτέλους προσλήψεις στα ασθενοφόρα των Κ.Υ - Σοβαρά περιστατικά μετακινούνται με αγροτικά οχήματα στη Γορτυνία
Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019
EKABNews

Κάντε επιτέλους προσλήψεις οδηγών για τα ασθενοφόρα | Σοβαρά περιστατικά μετακινούνται με αγροτικά οχήματα στη Γορτυνία
kalimera-arkadia.gr

Η τραγική έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων έχει ως αποτέλεσμα κάποιες φορές ολόκληρη η Γορτυνία να μένει χωρίς ασθενοφόρο!

Το «Καλημέρα Αρκαδία», με αίσθημα ευθύνης, θα περιγράψει και θα αναδείξει την δύσκολη, αλλά και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αυτή.

Στα Κέντρα Υγείας Δημητσάνας και Τροπαίων υπάρχουν μόνο δύο οδηγοί (ένας για κάθε Κέντρο Υγείας).

Είναι αδύνατον ένας οδηγός να καλύψει όλο το 24ωρο, αυτό το αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται κενά μεγάλα και η περιοχή να μένει χωρίς κανένα ασθενοφόρο, όταν οι οδηγοί δεν έχουν βάρδια ή όταν παίρνουν τα προβλεπόμενα ρεπό τους.

Πρόκειται για μία κατάσταση απαράδεκτη, που ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν δύο περιστατικά που μεταφέρθηκαν με αγροτικό όχημα.

Περιστατικά σοβαρά. Το ένα αφορούσε την πτώση ενός ανθρώπου από ελαιόδεντρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με αγροτικό στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Το άλλο αφορούσε καρδιοπαθή ο οποίος μεταφέρθηκε με τη συνοδεία γιατρού του Κέντρου Υγείας Τροπαίων, με αγροτικό, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ενώ στην πορεία το περιστατικό διακομίστηκε στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, αλλά και των Κέντρων Υγείας της Γορτυνίας, υπερβάλλουν εαυτούς για να καλύψουν τα τεράστια κενά. Και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε.

Όμως, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Διότι μπορεί να θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή και τότε θα είναι αργά.

Πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις οδηγών ασθενοφόρων, τόσο για την Τρίπολη (για όλη την πόλη, υπάρχουν μόνο 2!), όσο και για τα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας.

Το έχει επισημάνει άλλωστε και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην Αρκαδία, Νίκος Λεζές ο οποίος έχει κρούσει το κώδωνα του κινδύνου, πολλάκις στο παρελθόν, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος. (Διαβάστε τι έλεγε στις 21/6/2019 Αρκαδία | Σήμα κινδύνου: "Ενισχύστε το ΕΚΑΒ, για να μην θρηνήσουμε θύματα). Ενώ, παράλληλα, υπάρχει σε εκκρεμότητα και η πρόταση για τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Καρκαλού της Γορτυνίας.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΔΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΙ. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΜΕΙΣ ΕΚΑΒ ΜΟΝΟ ΕΚΑΒ.ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ 35-40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΙΔΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews