ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/11/19

Ανέτοιμα και πάλι τα δημόσια Νοσοκομεία για το κύμα της γρίπης! Σε συναγερμό οι υγειονομικές υπηρεσίεςΤρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
EKABNews

Ανέτοιμα και πάλι τα δημόσια Νοσοκομεία για το κύμα της γρίπης! Σε συναγερμό οι υγειονομικές υπηρεσίες
healthreport.gr

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να προετοιμάσουν τουλάχιστον τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο κύμα της γρίπης που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Οι δυσκολίες ωστόσο είναι πολλές αφού λόγω των πολιτικών εξελίξεων του καλοκαιριού και της αλλαγής της κυβέρνησης, έχουν μείνει στη μέση προσλήψεις, άνοιγμα κρεβατιών σε εντατικές, τμήματα επειγόντων περιστατικών κλπ.

Ο ΕΟΔΥ
Στο πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ νυν ΕΟΔΥ επικρατεί πανικός τα τελευταία 24ωρα, καθώς η νέα Διοίκηση δεν έχει καν χρόνο για να ενημερωθεί, αφού θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τις ετοιμασίες για τους εμβολιασμούς, τις καταγραφές των περιστατικών, την οργάνωση των Μονάδων αλλά και την παρακολούθηση όλης της μετάδοσης των νέων στελεχών της γρίπης.

Ήδη πάντως στον ΕΟΔΥ έγιναν οι πρώτες κινήσεις για την οργάνωση και προώθηση των εμβολιασμών, ενώ καταγράφονται και οι τυχόν ελλείψεις σε εμβόλια στην αγορά.

Τα ΤΕΠ και οι προσλήψεις
Από την άλλη στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Νοσοκομείων όπου αναμένεται να υπάρξει η μεγαλύτερη κίνηση ασθενών με έντονα συμπτώματα γρίπης, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, οι συνθήκες παραμένουν ίδιες.
Εξάλλου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι προσλήψεις γιατρών στα ΤΕΠ που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα στο ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας πάντως δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε η επανεξέταση των 200 και πλέον ονομάτων που είχαν πάρει μέρος στον διαγωνισμό που είχε γίνει πριν τις εκλογές και σύντομα θα διορισθούν.

Τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ
Από την άλλη και τα κρεβάτια εντατικής που είναι κλειστά δυσκολεύουν ακόμη την κατάσταση.
Στην Αττική κοντά στα 20 κρεβάτια εντατικής που είναι σε μεγάλα και κεντρικά νοσοκομεία είναι κλειστά λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Παράλληλα στον ΕΟΠΥΥ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές, ώστε να παραχωρηθούν κλίνες σε ΜΕΘ που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την κίνηση από τη γρίπη.Να σημειωθεί ότι πέρυσι είχαν δοθεί από τις ιδιωτικές κλινικές 50 κλίνες σε εντατικές για τη νοσηλεία των ασθενών από το ΕΣΥ για την περίοδο της γρίπης, ενώ εκτιμάται ότι φέτος απαιτούνται αυτές οι 50 συν να ανοίξουν άλλες 20 ή 30 από τα δημόσια νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ανάγκες έως τον Μάρτιο οπότε και ολοκληρώνεται το κύμα του ιού.

Πηγή: healthreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews