ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/11/19

Την υπολειτουργία του ΕΚΑΒ Κέρκυρας έφερε στην Βουλή ο Δ. ΜπιάγκηςΤρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019
EKABNews

Την υπολειτουργία του ΕΚΑΒ Κέρκυρας έφερε στην Βουλή ο Δ. Μπιάγκης
corfupress.com

Ο Βουλευτής Ν. Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 175/5-11-2019 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια έφερε στην Βουλή το ζήτημα «της υπολειτουργίας του ΕΚΑΒ Κέρκυρας».

Ειδικότερα, στην αρχή της Ερώτησής του, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «Η λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα είναι άκρως προβληματική και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νησιού με αποτέλεσμα να βάζει σε συνεχείς κινδύνους τις ζωές των κατοίκων του νησιού της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίσων νήσων αλλά και των επισκεπτών του νησιού, καθώς η περιοχή αποτελεί έναν από τους πιο προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Έχει 106 χωριά, ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο και η σημερινή διάρθρωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στο νησί, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες με αποτέλεσμα να είναι συχνά οι περιπτώσεις και τα παράπονα εξ αιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων του  ΕΚΑΒ ή της καθυστερημένες έλευσης τους στα περιστατικά όταν παρίσταται ανάγκη. Το ΕΚΑΒ χρησιμοποιεί μόνο δυο ασθενοφόρα ανά βάρδια, χωρίς ιατρό, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες του νησιού».
Επιπροσθέτως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μπιάγκης: «ακόμα και η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Κέρκυρας στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, έχει προκαλέσει αυτόματα πολλά λειτουργικά προβλήματα, θέτοντας σε ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας».
Επειδή, κατά τον κ. Μπιάγκη η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και δεν δύναται με την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας, ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να του απαντήσει ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Υγείας προκειμένου οι αστοχίες και δυσλειτουργίες του ΕΚΑΒ Κέρκυρας που επανειλημμένα έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν σκοπεύει να στελεχώσει το ΕΚΑΒ με το απαιτούμενο, απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τον αναγκαίο μηχανολογικό εξοπλισμό, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι πια εκτός ελέγχου.

Πηγή: corfupress.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews