ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/12/19

ΠΟΕΔΗΝ: Την Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ. καλούμε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη στο Ζάππειο στην Ημερίδα που οργανώνει ο ΠΙΣ με θέμα «Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα στην παροχή υπηρεσιών υγείας»


Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

EKABNewsΤετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ καλούμε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη στο Ζάππειο στην Ημερίδα που οργανώνει ο ΠΙΣ με θέμα «Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα στη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Οι παθογένειες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας προκύπτουν από το τριτοκοσμικό ποσοστό Δημόσιων Δαπανών που είναι καθηλωμένο στο 5% (7,5% ο ΜΟ στην Ε.Ε.)
Οι ιδιωτικές δαπάνες στη χώρα μας βρίσκονται στο 3,5% του ΑΕΠ όταν ο Μ.Ο. στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 1% του ΑΕΠ. Αντί λοιπόν να γίνεται συζήτηση για την αντιστροφή του συστήματος υγείας η κυβέρνηση ενθαρρύνει προτάσεις για περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του. Οι πολίτες πληρώνουν 6% εισφορά για υγειονομική περίθαλψη από μισθούς και συντάξεις, ένα σωρό φόρους και όμως βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών.
Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Αιτία πολέμου είναι για την ΠΟΕΔΗΝ:
• Η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα.
Χάσαμε 25000 την περίοδο των μνημονίων.
• Η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα.
• Η μετατροπή της Νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες). Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύληση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.
Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ θα είμαστε όλοι στο Ζάππειο!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews