ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/12/19

Ανακοίνωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
EKABNews

Ανακοίνωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Συνδυασμός που εκπροσωπείται στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ
13/12/2019ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη έκπληξη, παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, ανακοινώσεις από συνδυασμό που πρόσκειται κομματικά στην προηγούμενη κυβέρνηση και Διοίκηση του ΕΚΑΒ. Διακρίνουμε μια έντονη αγωνία για τα οικονομικά των συναδέλφων, για την κατάσταση των ασθενοφόρων και πολλά άλλα ζητήματα.
Αφού έχουν τόσο θράσος οι βασικοί υπαίτιοι της κατάστασης που αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το ΕΚΑΒ, ας ενημερώσουμε και ας υπενθυμίσουμε σε όλους τους εργαζόμενους τα εξής :
Κατ' αρχήν όλοι θα πληρωθούν τις υπερωρίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2019 πριν τα Χριστούγεννα. Αυτή η παραπληροφόρηση για το νέο έτος δεν ''βγήκε'' στους συνήθεις ψευδόμενους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των αστείων ανακοινώσεων. Είναι ανήκουστο να υπάρχουν ΕΚΑΒΙΤΕΣ που να επιθυμούν διακαώς να μην πληρωθούν οι συνάδελφοι για το κομματικό τους όφελος. Δυστυχώς είναι τραγικοί και επικίνδυνοι και οι ίδιοι.
Για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις επισημαίνουμε: Το Δεκέμβριο του 2018 επιχορηγήθηκε στο ΕΚΑΒ το ποσό των 19.200.000 ευρώ για τις λειτουργικές του δαπάνες. Για τα εκτός έδρας το ποσό περιορίστηκε στο 1.600.000 που κάλυψε μόνο ένα εξάμηνο. Χρειάστηκε μια έκτακτη επιχορήγηση το καλοκαίρι 3.500.000 ευρώ από τον Υπουργό, κο Κικίλια, για να πληρωθεί από αυτά το τετράμηνο των εκτός έδρας και των καλοκαιρινών καλύψεων που πήραμε προσφάτως. Για το 2020 έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας για το ΕΚΑΒ το ποσό των 25.872.424 ευρώ για όλα τα λειτουργικά έξοδα. Από το παραπάνω ποσό θα διατεθούν 5.325.000 ευρώ για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η αποπληρωμή  τους.
ΕΚΑΒΙΤΕΣ που δεν βοήθησαν καθόλου το ΕΚΑΒ, παρά μόνο απέβλεπαν στο προσωπικό τους όφελος, δεν έκαναν καμία παρέμβαση στις δύο προηγούμενες Διοικήσεις και στο Υπουργείο για τις οικονομικές δυσκολίες και εκκρεμότητες στο ΕΚΑΒ, έρχονται σήμερα και κουνάνε το δάκτυλο στους άλλους ενώ είναι οι ίδιοι υπαίτιοι της κατάστασης αυτής.
Ενώ γνώριζαν από το 2015 (Νόμος 4337/15) ότι 1η Ιανουαρίου του 2019 θα καταργηθεί ο θεσμός του Επιτρόπου δεν φρόντισαν να θωρακίσουν τις οικονομικές/διοικητικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, που θα έκαναν αυτές πλέον τον έλεγχο, και να δημιουργήσουν γραφείο ή γραφεία για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις, ώστε να ελέγχονται και να πληρώνονται ταχύτερα. Ήδη δημιουργούνται τώρα μετά από άσκοπη καθυστέρηση τριών και πλέον ετών.
Πρωτοφανής προχειρότητα στην δωρεά ασθενοφόρων του ΙΣΝ. Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από την δωρεά και δεν είχαν υπογράψει την σύμβαση για την συντήρηση των ασθενοφόρων. Η σύμβαση υπεγράφη τέλος Οκτώβρη και ήδη έφτασαν τα πρώτα κονδύλια από το Ίδρυμα για τις επισκευές των οχημάτων. Σχεδόν δύο χρόνια δεν έκαναν καμία παρέμβαση στις αντιπροσωπείες της εταιρείας, που προμήθευσε τα ασθενοφόρα, με αποτέλεσμα τα οχήματα να είναι σταθμευμένα για μήνες έξω από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία χωρίς να επισκευάζονται ή χωρίς να δίδεται καμία προτεραιότητα στα ασθενοφόρα. Δύο σχεδόν χρόνια και δεν είχαν στείλει κανένα τεχνικό από το συνεργείο για εκπαίδευση στην επισκευή των νέων οχημάτων. Πλήρης αδιαφορία και χάος.
Ευελπιστούμε ότι στο επόμενο διάστημα θα μειωθεί ο χρόνος επισκευής των βλαβών και θα ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των συναδέλφων.
Τώρα για θέματα που αφορούν την ''αποψίλωση'' του προσωπικού από τα επείγοντα στην Αττική δεν χρειάζεται να αναφερθούμε περαιτέρω, γιατί το βιώνουν καθημερινά οι Διασώστες που εργάζονται σε δραματικές συνθήκες, το βιώνουν οι Διαβιβαστές που εργάζονται με ελάχιστα ασθενοφόρα στην βάρδια, το βιώνουν και οι πολίτες που αρκετές εκατοντάδες από αυτούς καθημερινά περιμένουν εναγωνίως αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, για να διακομισθούν σε νοσοκομείο.
Για την κατάσταση στο Γραφείο Κίνησης της Αθήνας, Θεσσαλονίκης καθώς και όλων των Παραρτημάτων και εκεί δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να ειπωθεί, εκτός από μία λέξη που τα λέει όλα ‘’ΔΙΑΛΥΣΗ’’, μια χαώδης κατάσταση στις άδειες και στα ρεπό των συναδέλφων.
Για τέσσερα χρόνια ζήσαμε ένα ΕΚΑΒ που οπισθοδρόμησε επιχειρησιακά, χωρίς ανθρώπους με όραμα για μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη, ένα ΕΚΑΒ που είχε μετατραπεί σε έναν Οργανισμό φόβου με δεκάδες πειθαρχικές ποινές, αναφορές και παραγκωνισμό ικανών ανθρώπων σε όποιο χώρο και να υπηρετούσαν, ένα ΕΚΑΒ που κάθε κίνηση ή μετακίνηση έκρυβε ρουσφετολογική υποχρέωση, ένα ΕΚΑΒ που σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που βρέθηκαν μπροστά του, την καταστροφή στο Μάτι, πορεύτηκε ακέφαλο με όλους τους τοποθετημένους άφαντους και κρυμμένους και εν τέλει στάθηκε όρθιο από το φιλότιμο και τον ζήλο απλών συναδέλφων.
Και ήρθαμε σήμερα να ζήσουμε στιγμές όπου άνθρωποι αντί να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να σκύψουν το κεφάλι από ντροπή, να κουνάνε το δάκτυλο, να ψεύδονται και να αγωνιούν δήθεν για το ΕΚΑΒ, που οι ίδιοι έφεραν στα πρόθυρα της διάλυσης. Όνειδος και μόνο κύριοι!!!
Τους αφήνουμε στην κρίση όλων των εργαζομένων, που όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές για εκπρόσωπο στο Δ.Σ του ΕΚΑΒ τους ''πήρανε χαμπάρι''.
Ευχόμαστε σε όλες-όλους τους συναδέλφους  και τις οικογένειές τους καλές γιορτές με υγεία και ευημερία!!!


Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews