ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/12/19

Εικόνες σοκ και πάλι στην εφημερία του Αττικόν! Διασωληνωμένοι ασθενείς αντί για ΜΕΘ νοσηλεύονται σε απλό θάλαμο


Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
EKABNews

Εικόνες σοκ και πάλι στην εφημερία του Αττικόν! Διασωληνωμένοι ασθενείς αντί για ΜΕΘ νοσηλεύονται σε απλό θάλαμο
healthreport.gr

ην τραγική κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας το «Αττικόν» αποτυπώνουν οι φωτογραφίες-ντροπής που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η εφημερία της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου ξεκίνησε χωρίς ελεύθερα κρεβάτια για εισαγωγές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να αναπτυχθούν τελικά 120 ράντζα για τη νοσηλεία ασθενών.Η αναμονή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ξεπέρασε τις 8 ώρες και σε πολλές περιπτώσεις οι συνοδοί έπρεπε να μεταφέρουν οι ίδιοι τους ασθενείς από τμήμα σε τμήμα για τις απαραίτητες εξετάσεις, λόγω ανεπαρκούς αριθμού τραυματιοφορέων και νοσηλευτικού προσωπικού.Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι:

“Διασωληνωμένοι Ασθενείς σε λίστα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Στις ΜΕΘ έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Αναβάλλονται σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ“.

Βάση στοιχείων της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν 557 κλίνες ΜΕΘ αντί για τις 3500, που προβλέπονται από τα διεθνή standarts, για το σύνολο των ανεπτυγμένων νοσοκομειακών κρεβατιών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής, που εξυπηρετούν 6 εκ. πληθυσμό (Αττική, γύρω περιοχές, νησιά), με μόλις 224 κλίνες ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικά στο Αττικό Νοσοκομείο συγκεκριμένα είναι ανεπτυγμένες 27 κλίνες και από αυτές λειτουργούν μόνο οι 19, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews