ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/12/19

ΠΟΕΔΗΝ: Νοσοκομείο Μολάων – Χωρίς αναισθησιολόγο, χειρουργεία και υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ



Παρασκευή, 20  Δεκεμβρίου 2019
EKABNews

Το Νοσοκομείο Μολάων εδώ και ένα χρόνο είναι με έναν αναισθησιολόγο τον οποίο μετακινούν και στο Νοσοκομείο Σπάρτης. 22 ημέρες ακάλυπτο χωρίς χειρουργικό τομέα και μόλις 4 διασώστες στο ΕΚΑΒ.


Εδώ και ένα χρόνο είναι με έναν αναισθησιολόγο τον οποίο μετακινούν και στο Νοσοκομείο Σπάρτης. 22 ημέρες ακάλυπτο χωρίς χειρουργικό τομέα και ΕΚΑΒ

Το Νοσοκομείο Μολάων, που εξυπηρετεί περίπου 30.000 μόνιμο πληθυσμό του Δήμου Μονεμβάσιας ο οποίος το καλοκαίρι τριπλασιάζεται, ουσιαστικά λειτουργεί με μεγάλο κίνδυνο για τους ασθενείς λόγω έλλειψης ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.
Εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί με έναν αναισθησιολόγο. Ο αναισθησιολόγος εφημερεύει 8 ημέρες το μήνα στο Νοσοκομείο Μολάων που εφημερεύει καθημερινά και που το κοντινότερο Νοσοκομείο είναι 72 χιλιόμετρα στη Σπάρτη. 22 ημέρες το μήνα τουλάχιστον το Νοσοκομείο εφημερεύει χωρίς αναισθησιολόγο με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα έκτακτα περιστατικά.
Το ΕΚΑΒ Μολάων υπολειτουργεί αφού διαθέτει 4 Διασώστες με αποτέλεσμα πολλές βάρδιες το μήνα να είναι ακάλυπτες (τα έκτακτα περιστατικά τα παραλαμβάνει ασθενοφόρο που έρχεται από Σπάρτη, Νεάπολη, Γύθειο, 1 ώρα απόσταση).
Με εντέλλεσθε του Κοινού Διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης και Μολάων ο αναισθησιολόγος δύο ημέρες το μήνα το τελευταίο τρίμηνο καλύπτει το Νοσοκομείο Σπάρτης, αφήνοντας έτσι περισσότερες το Νοσοκομείο Μολάων ακάλυπτο.
Εξαιτίας αυτού έχουν σταματήσει τα χειρουργεία παρ’ ότι υπάρχουν 3 χειρουργοί και 2 ορθοπεδικοί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου.
Στο Νοσοκομείο δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί παρ’ ότι υπάρχει γυναικολόγος. Υπηρετεί ένας παιδίατρος ο οποίος καλύπτει μόνο 8 εφημερίες το Νοσοκομείο το μήνα.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα ζωτικής σημασίας του Νοσοκομείου.
Είναι αδιανόητο μία μεγάλη περιοχή να μην διαθέτει χειρουργικό τομέα και ΕΚΑΒ όταν η κοντινότερη Υγειονομική Μονάδα είναι μία ώρα δρόμο (72 χιλιόμετρα).
Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Μολάων.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews