ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/12/19

ΠΟΕΔΗΝ: Μεγάλα κενά και ελλείψεις στα Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ του νομού ΛασιθίουΤρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019
EKABNews


Μεγάλα κενά και ελλείψεις στα Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ του νομού Λασιθίου

Επ’ αφορμή το τραγικό συμβάν με τον 67χρονο στη Σητεία την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου αναδείχθηκε για άλλη μία φορά η τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Δημόσια υγεία στο νομό Λασιθίου.
Στον νομό Λασιθίου το ΕΚΑΒ είναι υποστελεχωμένο και χρειάζεται εξειδικευμένους διασώστες. Διαθέτει σε καθημερινή βάση πρωί-απόγευμα 3 έως 5 ασθενοφόρα (1 στην Σητεία, 1-2 στον Αγ. Νικόλαο και 1-2 στην Ιεράπετρα) και μόλις 3 την νύχτα. Το ασθενοφόρο στο οροπέδιο Λασιθίου (Τομέας Τζερμιάδο) δεν χρησιμοποιείται επιχειρησιακά στον νομό λόγω ιδιομορφίας της περιοχής που εδρεύει.
Τα Νοσοκομεία στην Σητεία, στην Ιεράπετρα και στην Νεάπολη λειτουργούν ως Κέντρα Υγείας. Οι ελλείψεις προσωπικού σε ειδικότητες και η ανεπαρκής υποδομή έχουν ως αποτέλεσμα τα περισσότερα επείγοντα περιστατικά μεταφέρονται στον Αγ. Νικόλαο και στο Ηράκλειο από το ΕΚΑΒ που αντί να προσφέρει άμεση προνοσοκομειακή φροντίδα εκτελεί διακομιδές για να καλύψει τα κενά του συστήματος υγείας στον νομό Λασιθίου. Πράγμα το οποίο συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας και καθιστά την πρόσληψη διασωστών στο ΕΚΑΒ επιτακτική ανάγκη.
Στο Νοσοκομείο της Σητείας και του Αγίου Νικολάου δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος λόγω έλλειψης προσωπικού με συνέπεια να γίνονται διακομιδές των ασθενών στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο νομός Λασιθίου για πολλές ώρες να μένει ακάλυπτος από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Οι εθελοντικές ομάδες διάσωσης πρέπει να συνεπικουρούν και να υποστηρίζουν το έργο του ΕΣΥ και της πολιτικής προστασίας σε έκτακτες καταστάσεις αντί να αντικαθιστούν το πολύπαθο σύστημα υγείας. Ένα σύγχρονο κράτος δεν βασίζεται σε εθελοντές για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους πολίτες του.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews