ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/12/19

Ξεκινά η αξιολόγηση όλων των Μονάδων Υγείας με το νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειεςΠέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
EKABNews

Ξεκινά η αξιολόγηση όλων των Μονάδων Υγείας με το νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία! Όλες οι λεπτομέρειες
healthreport.gr

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr ότι σύντομα ξεκινά στο ΕΣΥ η αξιολόγηση όλων των Μονάδων Υγείας, προκειμένου να υπάρξει και η σχετική βαθμολόγηση.

Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2019, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι το νομοσχέδιο για τη δημόσια Υγείας θα περιλαμβάνει αξιολόγηση παντού, σε κάθε δομή του συστήματος υγείας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έρχεται η αξιολόγηση των Μονάδων Υγείας! Τι ετοιμάζει το υπουργείο ΥγείαςΤο νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο από το υπουργείο Υγείας οπότε και θα είναι έτοιμο, με κάποια καθυστέρηση βέβαια καθώς επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου.

Τα κριτήρια της βαθμολόγησης
Ήδη οι συντάκτες του νομοσχεδίου έχουν καθορίσει όλα τα κριτήρια που θα συνυπολογίζονται στη αξιολόγησης των Μονάδων Υγείας , λένε πληροφορίες του HealthReport.gr.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να τεθούν συγκεκριμένοι κανόνες που θα καθορίζουν και τη «βαθμολόγηση» των Μονάδων. Μεταξύ αυτών θα είναι ο συνολικός χρόνος αναμονής κατά την είσοδο των ασθενών στο Νοσοκομείο, ο χρόνος ανταπόκρισης των υπηρεσιών, η εξυπηρέτησή των ασθενών, ο χρόνος εισαγωγής τους σε κλινικές, αλλά μεταξύ άλλων και η ορθή διαχείριση των οικονομικών πόρων.Επίσης μέσα στα κριτήρια για την υψηλή βαθμολόγηση μίας δημόσιας μονάδας υγείας θα είναι -αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr -και η σωστή αξιοποίηση των κρεβατιών αλλά και γενικότερα η πληρότητα των κλινικών.

Υπεύθυνοι για τον έλεγχο της απόδοσης της κάθε κλινικής, θα είναι οι νέοι Διοικητές των Νοσοκομείων. Οι Διοικητές αναμένεται να αναλάβουν θέση στο ΕΣΥ, μετά τη δημοσίευση των ΦΕΚ για τον διορισμό τους.Αξιοσημείωτο είναι πως στην αξιολόγηση των κλινικών ρόλο θα παίζουν και οι ασθενείς, αφού η βαθμολόγηση των κλινικών θα γίνεται τόσο με στατιστικά δεδομένα και αποτελέσματα απόδοσης, όσο και με την άποψη των πασχόντων που νοσηλεύτηκαν.

Πηγή: healthreport.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews