ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/12/19

Ενημερωτικές δράσεις εκπαίδευσης και πρόληψης από το ΕΚΑΒ Βόλου-«Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!»Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019
EKABNews

ΕΚΑΒ: Υπευθυνότητα και πρωτοβουλία των πολιτών για τις πρώτες βοήθειες
magnesianews.gr

Πλέον βοηθούν τους ασθενείς μέχρι να πάει ασθενοφόρο και υπάρχουν περιπτώσεις ανάνηψης

Στην υπευθυνότητα και τις πρωτοβουλίες των πολιτών για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε ασθενή, μέχρι να πάει στο σημείο ασθενοφόρο, αναφέρθηκε ο Κώστας Σταμνάς γιατρός, υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ και διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, με την ευκαιρία της εβδομάδας εκπαίδευσης και πρόληψης, που έχει θεσμοθετηθεί εδώ και επτά χρόνια, ως φόρος τιμής για τους γιατρούς, τους διασώστες και τους νοσηλευτές που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον και ανέρχονται σε οκτώ Πανελλαδικά.

Ασθενοφόρο, μοτοσικλέτα και πληρώματα του ΕΚΑΒ βρίσκονται από το πρωί στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, για να κάνουν μαθήματα σε όσους ενδιαφέρονται για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, σε κούκλες. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ θα βρίσκεται στο σημείο μέχρι το μεσημέρι.

«Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τον πολίτη και να ενισχύσουμε την πρόληψη σε διάφορα θέματα, όπως η Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και ο αυτόματος εξωτερικός απονιδωτής. Στόχος μας είναι να μάθει ο συμπολίτης τις πρώτες βοήθειες και ΚΑΡΠΑ, για την περίπτωση μιας καρδιακής ανακοπής και να εφαρμόσει, μέχρι να φτάσει στο σημείο ο διασώστης του ΕΚΑΒ», τόνισε ο κ. Σταμνάς.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον γιατρό σε αρκετά περιστατικά, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, οι άνθρωποι έχουν προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και πολλές φορές ο ασθενής έχει ανανήψει, έστω κι αν οι καταστάσεις είναι δύσκολες στις περιπτώσεις ανακοπής καρδιάς.
Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, διευκρίνισε ότι αν ένας άνθρωπος θέλει να βοηθήσει έναν ασθενή, μέχρι να πάει το ασθενοφόρο, δεν θα κατηγορηθεί για κάτι, αρκεί να πιστοποιηθεί και να προσφέρει σωστά τις πρώτες βοήθειες.

Το ενδιαφέρον για εκπαίδευση είναι μεγάλο και το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει σχολεία, εργοστάσια, βιομηχανίες και άλλους χώρους που υπάρχουν πολλοί άνθρωποι.

Αναφορικά με το θέμα των αυτόματων απινιδωτών, ο γιατρός του ΕΚΑΒ τόνισε ότι εκτός από μερικούς που βρίσκονται στη διάθεση όποιου τον χρειαστεί επί 24ωρης βάσης, στο κέντρο του Βόλου, για να πούμε ότι μπορούμε να είμαστε καλυμμένοι, χρειαζόμαστε σε Βόλο και Ν. Ιωνία, τουλάχιστον 10, που θα μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση όλο το 24ωρο.

Πηγή: magnesianews.gr


Βόλος Ενημερωτικές δράσεις εκπαίδευσης και πρόληψης από το ΕΚΑΒ 161219

TRT GREECE

16 Δεκ 2019


Δράσεις εκπαίδευσης και πρόληψης υλοποιεί το ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία και η σημερινή ημέρα στον Βόλο ήταν αφιερωμένη στην εκπαίδευση του κόσμου σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Στόχος της δράσης που έγινε στον χώρο μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ήταν να αποκτήσουν οι πολίτες βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά, μέχρι την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews