ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/12/19

Ερώτηση του ΚΚΕ Για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου και διασφάλιση μόνιμης παρουσίας του ΕΚΑΒΠέμπτη, 19  Δεκεμβρίου 2019
EKABNews

Για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου και διασφάλιση μόνιμης παρουσίας του ΕΚΑΒ
902.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου και διασφάλιση μόνιμης παρουσίας του ΕΚΑΒ, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας που διαχρονικά ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις και εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει στη χρόνια υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει π.χ. το νοσοκομείο Χαλκίδας και τα Κέντρα Υγείας της Εύβοιας. Μεταξύ αυτών, οξύνονται τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου όπου, λόγω των ελλείψεων προσωπικού η διακομιδή με ασθενοφόρα είναι ιδιαίτερα προβληματική, με ακάλυπτες βάρδιες ή με την κάλυψη από ένα άτομο.

Το κέντρο καλύπτει γεωγραφικά 3 δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλιβερίου, τον πρώην Δήμο Αμαρυνθίων και τμήμα του Δήμου Καρύστου. Πρόκειται για περιοχή με πληθυσμό 30.000 μόνιμων κατοίκων, ο οποίος πολλαπλασιάζεται την καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης, στην ίδια περιοχή συγκεντρώνονται μεγάλες βιομηχανίες όπως ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός της ΔΕΗ, η τσιμεντοβιομηχανία "ΑΓΕΤ Ηρακλής", καθώς και μονάδες μετάλλου και άλλες, γεγονός που καθιστά απόλυτα αναγκαίο το Κέντρο Υγείας να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα σε περίπτωση βιομηχανικού ή άλλου ατυχήματος και ανάγκης για μεταφορά στα Νοσοκομεία.

Επομένως, είναι φανερό πως είναι απαράδεκτη κάθε συζήτηση για να τεθεί σε παύση ο τομέας ΕΚΑΒ Αλιβερίου. Κάθε σκέψη, για διακομιδή με βάση την Χαλκίδα είναι εκτός πραγματικότητας και άκρως επικίνδυνη.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την κάλυψη του ΚΥ Αλιβερίου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και τη διασφάλιση της μόνιμης παρουσίας του ΕΚΑΒ σε αυτό;».

Δημοσιεύτηκε 18/12/2019

Πηγή: 902.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews