ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/12/19

Μαθήματα ζωής παρείχαν στα Τρίκαλα διασώστες του ΕΚΑΒ, ΒίντεοΤρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

EKABNews

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης από το ΕΚΑΒ με κεντρικό μήνυμα: «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!», πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση,  Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019       από 10:00-14:00 στην Κεντρική Πλατεία στα Τρίκαλα, έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ.

ΕΚΑΒ Τρίκαλα
Νίκος Σαλέπης trikalaola


17 Δεκ 2019Μαθήματα ζωής παρείχαν στα Τρίκαλα διασώστες του ΕΚΑΒ
krinitrikalon.gr

Διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων παρείχαν στους πολίτες ενημέρωση γύρω από τις τεχνικές της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης μεταφέροντας το μήνυμα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή!»

Στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων στάθμευσε το πρωί της Τρίτης το ΕΚΑΒ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης.

Διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κατά την πολύωρη παρουσία τους στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων παρείχαν στους πολίτες ενημέρωση γύρω από τις τεχνικές της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης μεταφέροντας το μήνυμα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή!».

Στο υπαίθριο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων συμμετείχαν ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας, όπως επίσης και οι διασώστες κ.κ. Βασίλης Ρακοβίτης, Γιώργος Μίχος, Βαγγέλης Παλάντζας, Ευαγγελία Ζέγκλια, Αχιλλέας Παπακώστας, Αναστασία Σαμαρά.

Νωρίς το μεσημέρι πρόεδρος και διασώστες υποδέχτηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης και τον υποδιοικητή κ. Ηλία Τσιαούση, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην σημαντικότητα και στην απήχηση που συναντούν από την κοινωνία των Τρικάλων και της Θεσσαλίας τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας.

«Για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης. Μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών όσο και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.», τόνισε ο κ. Γούλας και πρόσθεσε:

«Με τις ομιλίες και τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ.».

Αρωγοί της προσπάθειας του ΕΚΑΒ για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών αποτελούν οι τοπικοί και περιφερειακοί θεσμικοί και ιδιωτικοί φορείς αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των περιοχών που θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες δράσεις
Πηγή: krinitrikalon.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews