ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/12/19

Γ. Αγγελάκης: Σε καλή κατάσταση το ΕΚΑΒ στην Ιεράπετρα, πρόβλημα οι πολλές διακομιδές λόγω ελλείψεων στο ΝοσοκομείοΤρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019
EKABNews

Γ. Αγγελάκης: Σε καλή κατάσταση το ΕΚΑΒ στην Ιεράπετρα, πρόβλημα οι πολλές διακομιδές λόγω ελλείψεων στο Νοσοκομείο
radiolasithi.gr

Δύο περιστατικά, ένα στη Σητεία και ένα στην Ιεράπετρα, με δύο έκτακτες περιπτώσεις ανακοπή και τροχαίο, στην οποίες ζητήθηκε η παροχή συνδρομής από το ΕΚΑΒ η οποία δεν ήρθε αφού τα ασθενοφόρα ήταν απασχολημένα, φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο την κατάσταση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας και κατά πόσο βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο στα Νοσοκομεία του Λασιθίου.

Ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, Γιώργος Αγγελάκης, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα συμβαίνουν τονίζοντας πως εδώ και τρια χρόνια το ΕΚΑΒ στην Ιεράπετρα έχει 14 άτομα προσωπικό κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

Το ιδανικό, όπως είπε,  θα ήταν να υπήρχαν ακόμα 4 διασώστες ώστε να μπορούσαν να καλύπτεται η περιοχή επί 24ωρου βάσεως με διπλή εφημερία, δηλαδή με δύο ασθενοφόρα διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή.

Οι 4 αυτές προσλήψεις είναι ένα χρόνιο αίτημα του ΕΚΑΒ τόνισε ο κ. Αγγελάκης, το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί. Βασικό πρόβλημα είναι πως πάρα πολλοί από τους διασώστες που έρχονται κατά καιρούς στην Ιεράπετρα, στην πορεία και όταν έχουν το δικαίωμα, ζητούν να μετατεθούν σε μονάδες στον τόπο κατοικίας του.

Έτσι όπως λέει είναι πάρα πολύ σημαντική η λειτουργία του ΙΕΚ με ειδικότητα διασώστη ΕΚΑΒ που φέτος ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ιεράπετρα και έτσι άτομα από την περιοχή αναμένεται να ενισχύσουν το ΕΚΑΒ όταν γίνουν ξανά προσλήψεις.

Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή τόσο στο Νοσοκομείο στην Ιεράπετρα όσο και σε αυτό της Σητείας, είναι πως υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και έτσι είναι αναγκαίος μεγάλος αριθμός διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία κάτι που αυτόματα σημαίνει πως οι πιθανότητες να υπάρξουν περιστατικά στα οποία δεν θα υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο είναι αυξημένες.

Αυτό συνέβη και στο περιστατικό στη Σητεία όπου το ασθενοφόρο βρισκόταν σε διακομιδή ασθενή για αξονική τομογραφία, ενώ στο χθεσινό τροχαίο στην Ιεράπετρα έφυγε ασθενοφόρο από τον Άγιο Νικόλαο όμως 3-4 λεπτά πριν φτάσει στο σημείο ο τραυματίας μεταφέρθηκε με άλλο όχημα στο Νοσοκομείο.

Aκούστε αναλυτικά:


Δημοσιεύτηκε 16/12/2019

Πηγή: radiolasithi.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews