ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/12/19

Επίσκεψη Παπαευσταθίου στο ΕΚΑΒ Βόλου - Ενίσχυση σε προσωπικό και νέα ασθενοφόρα χρειάζεται το ΕΚΑΒ


Φωτογραφία Facebook ΕΚΑΒ Βόλου

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
EKABNews

Συνάντηση Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο ΠαπαευσταθίουΕνίσχυση σε προσωπικό και νέα ασθενοφόρα χρειάζεται το ΕΚΑΒ στον Βόλο
e-thessalia.gr

ΗΡΩ ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥΤα προβλήματα που τους απασχολούν, μετέφεραν χθες στη συνάντησή τους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου οι εργαζόμενοι στον Βόλο, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στη «Θ» ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου που βρέθηκε χθες στον Βόλο και συνομίλησε με εργαζόμενους. Ο κ. Παπαευσταθίου, που εξελέγη για τρίτη φορά πρόεδρος, ανέφερε ότι τα βασικά προβλήματα σε πανελλαδικό επίπεδο είναι τρία: Η έλλειψη προσωπικού, τα ασθενοφόρα και ο εκσυγχρονισμός οργανισμού μετά τη συνένωσή του με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.
«Το προσωπικό του ΕΚΑΒ, όσο και να είναι, πάντα είναι λιγότερο από αυτό που απαιτείται. Εκτός από το επείγον, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα κενά των υγειονομικών σχηματικών όπως στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Επίσης μπορεί να απαιτηθεί επιπλέον προσωπικό για να διαχειριστείς ένα μεγάλο ατύχημα ή μία μαζική καταστροφή». Σημείωσε ότι ειδικά η Μαγνησία λόγω του Πηλίου και των τουριστών είναι δύσκολη περιοχή.

Αναφορικά με τον αριθμό των ασθενοφόρων που έχει στη διάθεσή του το ΕΚΑΒ, τόνισε ότι είναι ικανοποιητικός, αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκονται δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. «Τα περισσότερα είναι παλιά και οι διαγωνισμοί που γίνονται δεν προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. με αποτέλεσμα να κρατούν έως τρία χρόνια και πολλές φορές να μην καρποφορούν», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση χορηγών για δωρεές ασθενοφόρων, όπως το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που έκανε δωρεά 143 ασθενοφόρα».
Πρόσθεσε επίσης πως «απαιτείται ένας σύγχρονος και δυναμικός οργανισμός για να μπορέσει το ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις».

Εβδομάδα εκπαίδευσης στον Βόλο
Το EKAB, ως ο μόνος επίσημος Δημόσιος Φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολύπλευρου κοινωνικού του έργου και στοχεύοντας στην επικοινωνία του ευρύτερου φάσματος των εκπαιδευτικών υπηρεσιών του προς τους πολίτες, διοργανώνει για 7η χρονιά την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα: «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή». Η δράση του ΕΚΑΒ Βόλου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρων, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών όσο και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.
Βάσει των παραπάνω, από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2019 στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης, από στελέχη των Παραρτημάτων και των Τομέων του ΕΚΑΒ, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Αρωγοί της προσπάθειας του ΕΚΑΒ για την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών αποτελούν οι τοπικοί και περιφερειακοί θεσμικοί & ιδιωτικοί φορείς αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των περιοχών που θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες δράσεις.


Πηγή: e-thessalia.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews