ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/12/19

Ανακοίνωση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
EKABNews

Ανακοίνωση ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Συνδυασμός που εκπροσωπείται στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ
11/12/2019


11.12.2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά τις θριαμβολογίες εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και των ΜΜΕ για το Super ΕΚΑΒ, αποτέλεσμα της απορρόφησης του ΕΚΕΠΥ, θα περίμενε κανείς να φανούνε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα της αναβάθμισης των υπηρεσιών μας προς τους πολίτες και της επιχειρησιακής ενδυνάμωσης μας ως κεντρικός πυλώνας του ΕΣΥ. Αντί αυτού, δίνουμε καθημερινά μάχη σαν υπηρεσία για να μπορέσουμε να έχουμε στην κίνηση τον ελάχιστο αριθμό ασθενοφόρων καθώς οι τεράστιες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των βλαβών στα νέα ασθενοφόρα αλλά και η παλαιότητα των υπόλοιπων που απαρτίζουν τον στόλο μας δυσχεραίνουν εργασιακά τους διασώστες και μειώνουν την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ. Σήμερα ο μισός στόλος στην Αττική είναι ακινητοποιημένος. Το Συνεργείο του ΕΚΑΒ πρέπει άμεσα να ενισχυθεί με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό για την επισκευή τους. Οι διαγωνισμοί για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων που είναι σε εξέλιξη φαίνεται ότι για μια ακόμη φορά θα ακυρωθούν.
Οι λίγες προσλήψεις μόνιμου και με σύμβαση προσωπικού καθυστέρησαν δραματικά. Η συνολική δύναμη των ασθενοφόρων στην Αττική παραμένει καθηλωμένη σε οριακά επίπεδα. Ο φόρτος εργασίας τεράστιος. Οι εργαζόμενοι στα επείγοντα έχουν εξουθενωθεί. Ο αριθμός τους μειώνεται καθημερινά.
Οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας καθυστερούν ακόμη και την καταβολή των ελάχιστων πρόσθετων αμοιβών (ΩΡΕΣ) που αποτελούν συμπλήρωμα του καθηλωμένου εδώ χρόνια μισθού μας. Φαίνεται ότι η Υγεία δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Οκτώβριος-Νοέμβριος)  το συντομότερο.
Οι συναντήσεις του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με την πολιτική ηγεσία δεν έχουν φέρει μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα που περιμέναμε. Παρά την δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας κου Κικίλια, τόσο κατά την επίσκεψη του στο ΕΚΑΒ όσο και μέσα στην Βουλή μετά από πρόσκληση των συνδικαλιστών του χώρου μας, για την νομοθέτηση του επιδόματος ετοιμότητας στους διασώστες του ΕΚΑΒ μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει υλοποιηθεί.
Στο κατατεθέν πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες δεν υπάρχει καμία διάταξη για το ΕΚΑΒ. Δεν ικανοποιείται κανένα θεσμικό και οικονομικό αίτημα μας.
Ο Υφυπουργός Υγείας κος Κοντοζαμάνης στην πρόσφατη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ αν και συμφώνησε με όλα τα αιτήματα μας δεν ανέλαβε καμία δέσμευση. Παρέπεμψε σε νέα συνάντηση και ζήτησε λίγο χρόνο.
Οι διασώστες και το προσωπικό του ΕΚΑΒ περιμένουν μέσα στο επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους και μια σειρά παρεμβάσεων στον χώρο της Υγείας και του ΕΣΥ, οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές από την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και οι περισσότερες έχουν εξαγγελθεί κατά καιρούς από τους Υπουργούς Υγείας.
Διεκδικούμε:
 • Αναβάθμιση του Συνεργείου (υλικοτεχνική υποδομή) και προσλήψεις τεχνικού προσωπικού.
 • Διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων από διακομματική επιτροπή της Βουλής.
 • Διακριτός ρόλος των διασωστών (επίδομα ετοιμότητας) που εργάζονται στα επείγοντα και περιχαράκωση του ρόλου του ΕΚΑΒ.
 • Άμεση καταβολή των πρόσθετων αμοιβών Οκτωβρίου-Νοεμβρίου (ΩΡΕΣ) μέσα στον Δεκέμβριο.
 • Χρονοδιάγραμμα καταβολής εκτός έδρας μετακινήσεων (υπόλοιπα 2018 και 2019).
 • Νομοθέτηση της δαπάνης για την προμήθεια στολής σε μόνιμη βάση.
 • Θεσμοθέτηση της αυστηροποίησης των ποινών σε όσους προπηλακίζουν πληρώματα του ΕΚΑΒ ή καταστρέφουν πολύτιμους πόρους του ΕΚΑΒ.
 • Μετατροπή του συστήματος εφημερίας από το σημερινό «ανά τετραήμερο» σε εφημερία ενιαία, ανά τριήμερο χωρίς προσχηματικές ελλείψεις ειδικοτήτων.
 • Άμεση ένταξη στο πρόγραμμα εφημερίας των ΚΥ αστικού τύπου που εντελώς παράλογα έχουν εξαιρεθεί ως προορισμοί για το ΕΚΑΒ διατηρώντας τον παλιό χαρακτήρα των υπηρεσιών του ΙΚΑ.
 • Δυνατότητα πληρωμής επιπλέον βαρδιών ρεπό όπως συμβαίνει σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
 • Νομιμοποίηση της υπηρεσίας σε 24ωρη βάση υπό όρους ομοφωνίας διοίκησης – εργαζομένων.
 • Τροποποίηση του Κανονισμού Μεταθέσεων (πρόταση σωματείου) προκειμένου να διασφαλισθεί η ισονομία και ίση μεταχείριση των ενδιαφερομένων εργαζομένων.
 • Έκδοση της προκήρυξης των 50 θέσεων και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έκδοση νέα προκήρυξης 300 θέσεων μέσα στο καλοκαίρι.
 • Επιτάχυνση των διαδικασιών για την πρόσληψη 200 διασωστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέχρι τον Μάρτιο του 2020 προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις κυρίως στις νησιωτικές περιοχές και στην Αττική.

Τα παραπάνω αποτελούν προϋποθέσεις για να μπορέσει το ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί αξιοπρεπώς στον ρόλο ως βασικός πυλώνας της επείγουσας προνοσοκομειακής και ιατρικής φροντίδας στο ΕΣΥ. Η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική με την ψήφιση των τεσσάρων μνημονίων από το 2010 μέχρι το 2017 και η εφαρμογή τους η οποία συνεχίζεται και από την σημερινή κυβέρνηση με αντεργατικές ρυθμίσεις, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και φαλκίδευση των απεργιακών δικαιωμάτων έτσι ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις και να παγιωθεί αυτή η πολιτική. Απέναντι σε αυτή την πολιτική θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews