ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/12/19

Κάμερες εντοπισμού οδηγών με κινητό στην Αυστραλία: εντυπωσιακά αποτελέσματα.


Σάββατο, 21  Δεκεμβρίου 2019
EKABNews
                  
Κάμερες εντοπισμού οδηγών με κινητό στην Αυστραλία: εντυπωσιακά αποτελέσματα.
wordpress.com


Περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι  εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν παράνομα τα τηλέφωνά τους ενώ οδηγούν μέσω των νέων καμερών ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων σε μία εβδομάδα σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) στην Αυστραλία.Κάμερα εντοπισμού κινητού.

Οι κάμερες ξεκίνησαν να λειτουργούν σε έξι τοποθεσίες την 1η Δεκεμβρίου, με περισσότερα από 773.000 οχήματα να έχουν σαρωθεί για ανίχνευση  οδηγών που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους.

Και ενώ οι κάμερες έχουν σχεδιαστεί μόνο για την ανίχνευση κινητών τηλεφώνων, ο Υπουργός Μεταφορών Andrew Constance δεν απέκλεισε τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής τους για να στοχεύσει άλλες μορφές απόσπασης προσοχής κατά την οδήγηση.

"Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε στοιχείο της τεχνολογίας για να ωθήσουμε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί πίσω από το τιμόνι, οπότε δεν μπορώ να αποκλείσω τι θα συμβεί στο μέλλον", δήλωσε ο κ. Constance.

Ερωτηθείς αν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσύρει τις προειδοποιητικές πινακίδες για τις κάμερες ταχύτητας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει «όλα τα θέματα» δεδομένης της κατάστασης στους αυτοκινητοδρόμους της NSW, όπου έχουν προκληθεί μόλις λιγότεροι από 340 θάνατοι μέχρι στιγμής φέτος.

Είπε ότι η NRMA (National Roads and Motorists Association) και το Εργατικό Κόμμα (αντιπολίτευση) βρίσκονται σε "λάθος δρόμο" υποστηρίζοντας την ύπαρξη σήμανσης για τις κάμερες ανίχνευσης.

Η Γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ ήταν μια από τις τοποθεσίες που σάρωσαν οι κάμερες, καταγράφοντας 179 παραβάτες σε τέσσερις ημέρες. Άλλοι 210 παραβάτες οδηγοί καταγράφηκαν στο Lucas Heights.

Τη στιγμή που αυτές οι οκτώ κάμερες εντοπίζουν κάθε μέρα 500 άτομα να κάνουν χρήση του κινητού ενώ οδηγούν, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εγκαταστήσει συνολικά 45 κάμερες σε όλη την πολιτεία (συνολικός πληθυσμός 8.000.000). Από  το 2023 και μετά, αναμένεται να πραγματοποιούνται 135 εκατομμύρια έλεγχοι οχημάτων κάθε χρόνο.

Ο κ. Constance ανέφερε ότι αν δεν κοιτάς το δρόμο για δύο δευτερόλεπτα, κινούμενος με ταχύτητα 60 km/h αυτό σημαίνει ότι προχωράς σαν τυφλός για 33 μέτρα και χαρακτήρισε τις δραστηριότητες εκείνων που εντοπίζονται σαν «απερίσκεπτες  και ηλίθιες».

"Μερικοί οδηγοί απλά δεν λαμβάνουν το μήνυμα, είναι λίγο αργοί και πρέπει να ξυπνήσουν τον εαυτό τους", δήλωσε.

Οι οδηγοί που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες θα λαμβάνουν μόνο μια προειδοποιητική επιστολή μέχρι το Μάρτιο του 2020, όταν θα ξεκινήσει να επιβάλλεται πρόστιμο 344 δολαρίων Αυστραλίας (213 ευρώ) που θα συνοδεύεται από πέντε βαθμούς ποινής στο point system.

Σύμφωνα με ανεξάρτητες μελέτες 100 άνθρωποι θα μπορούσαν να σωθούν σε διάστημα πέντε ετών από αυτήν την τεχνολογική εφαρμογή  όπως δήλωσε ο Bernard Carlon,  διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Οδικής Ασφάλειας της NSW.

"Πρέπει να δούμε μια δραστική  αλλαγή συμπεριφοράς από τους αυτοκινητιστές για να σώσουμε ζωές", δήλωσε ο κ. Carlon.

Οι κάμερες χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο για την ανίχνευση κινητών τηλεφώνων, και αποστέλλουν τις σχετικές εικόνες για επαλήθευση σε δύο άτομα, οι οποίοι αποφασίζουν εάν υπάρχουν αποδείξεις που να τεκμηριώνουν την παράβαση.

Μια δοκιμαστική χρήση κάμερας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο κατέγραψε περισσότερους από 100.000 οδηγούς  να χρησιμοποιούν παράνομα τα τηλέφωνά τους.


Δημοσιεύτηκε 20/12/2019

Πηγή: wordpress.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews