ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/1/20

Τραγική λίστα αναμονής για εντατική με 42 άτομα! Εντείνεται το πρόβλημα λόγω κακοκαιρίαςΠέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Τραγική λίστα αναμονής για εντατική με 42 άτομα! Εντείνεται το πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στα 42 άτομα έφθασε η λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) το βράδυ τις 30.12.2019 λίγο πριν την Πρωτοχρονιά.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) όσοι είχαν ανάγκη για ΜΕΘ και δεν έβρισκαν κρεβάτι, νοσηλεύτηκαν υποχρεωτικά σε κοινούς θαλάμους διασωληνωμένοι και χωρίς την απαραίτητη φροντίδα της Εντατικής.Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η λίστα αναμονής θα ξεπεράσει τα 45 άτομα, δεδομένου ότι διαθέσιμα κενά κρεβάτια ήταν μόλις ένα ή δύο ανάλογα την ώρα.

Οι αλλαγές
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα ανοίγοντας τα 80 έτοιμα κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ ταυτόχρονα θα θέσει σε εφαρμογή ένα νέο ηλεκτρονική σύστημα διαχείρισης των κλινών. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά το νέο έτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις ΜΕΘ!»


Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία σημειώνουν ότι οι 557 κλίνες που υπάρχουν σήμερα σε ΜΕΘ δημοσίων νοσοκομείων πανελλαδικά, δεν επαρκούν. «Οι 224 κλίνες της Αττικής είναι ελάχιστες για έξι εκατομμύρια πληθυσμό, ενώ 80 κλίνες είναι εξοπλισμένες και κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Δημοσιεύτηκε 31/12/2019


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews