ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/1/20

Κλείσθηκε η συμφωνία για 49 κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές!
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Κλείσθηκε η συμφωνία για 49 κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές!
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Επισπεύσθηκαν όπως φαίνεται οι διαδικασίες για να εξασφαλισθούν κρεβάτια εντατικής σε ιδιωτικές κλινικές μετά και την αύξηση των περιστατικών γρίπης.
Οι διαπραγματεύσεις ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές είχαν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες με τις δύο πλευρές να μην μπορούν να έρθουν σε συμφωνία.

Μετά από μέρες διαπραγματεύσεων κλείσθηκε τελικά η συμφωνία μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών για κρεβάτια ΜΕΘ. Διαβάστε ΕΔΩ για τα παζάρια που προηγήθηκαν: «Άγριο παζάρι ΕΟΠΥΥ με κλινικάρχες για τα κρεβάτια εντατικής! Όλο το παρασκήνιο»
Στα 49 τα νέα κρεβάτια ΜΕΘ
Τελικώς όμως μέχρι στιγμής η συμφωνία μιλά μόνο για 49 κρεβάτια και όχι για 80 που αρχικά είχαν ζητηθεί. Άγνωστο παραμένει αν συνεχίζονται τα παζάρια με τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές που εκπροσωπούνται από άλλο Σύλλογο (ΣΕΚ) ώστε να βρεθούν άλλες 30 κλινες.

Πάντως η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα υπογραφεί στον ΕΟΠΥΥ Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ και των Κλινικών της ΠΕΙΚ για την διάθεση 40 κλινών ΜΕΘ στην Αττική και 9 κλινών στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπό την διαχείριση του ΕΚΑΒ.Οι δυο πλευρές κατέληξαν μόλις σήμερα στο τελικό κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας το οποίο μονόγραψαν και την ερχόμενη Παρασκευή θα υπογραφεί και από τις Κλινικές που θα συμμετάσχουν, όπως επισημαίνει η ΠΕΙΚ.

Το πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών σε εντατικές στο ΕΣΥ είναι ιδιαιτέρως έντονο το τελευταίο διάστημα εξαιτίας και τους κύματος γρίπης. Είναι ενδεικτικό ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο 48 συνάνθρωποι μας ήταν σε αναμονή για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews