ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/1/20

Χρήστος Κόκκαλης: κ. Υπουργέ, θέλετε 50.000 διασώστες πρώτης ανταπόκρισης;
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Χρήστος Κόκκαλης: κ. Υπουργέ, θέλετε 50.000 διασώστες πρώτης ανταπόκρισης;
policenet.gr


Καθημερινά οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία περιπολίας ή αξιωματικού υπηρεσίας, λόγω και της συναναστροφής τους με μεγάλο αριθμό πολιτών, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν περιστατικά όπου η ζωή κάποιου συναδέλφου ή πολίτη βρίσκεται σε κίνδυνο, επειδή έχει διακοπεί η καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία του. Το πιο σημαντικό; Είναι οι πρώτοι ανταποκριτές στο περιστατικό και μάλιστα στα 5 πρώτα κρίσιμα λεπτά, από τα οποία εξαρτάται η ζωή του ατόμου. Το ασθενοφόρο σπανίως θα καταφέρει να φτάσει τόσο σύντομα για να βοηθήσει.

Μήπως, λοιπόν, αυτοί οι πρώτοι ανταποκριτές, θα πρέπει να έχουν εκπαιδευτεί σε βασικές πρώτες βοήθειες; Αλήθεια πόσοι αστυνομικοί γνωρίζουν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες έστω σε βασικό επίπεδο;

Δυστυχώς ελάχιστοι και η πλειονότητα αυτών έχουν εκπαιδευτεί με δική τους πρωτοβουλία και έξοδα.

Θέλουμε ή όχι 50.000 διασώστες πρώτης ανταπόκρισης;

Πόσα μέλη των οικογενειών μας, συνάδελφοί μας, συμπολίτες μας θα σωθούν αν ένας από μας γνωρίζει βασικές πρώτες βοήθειες?

Και προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, με το κόστος ενός τυπικού απινιδωτή να κυμαίνεται στα 1200 ευρώ περίπου, ένα ποσό της τάξης των 120.000 ευρώ για αγορά 100 απινιδωτών, οι οποίοι θα εξοπλίσουν τα οχήματα/δίκυκλα περιπολίας, είναι τόσο μεγάλο για τον προϋπολογισμό ενός υπουργείου; Με άλλα τόσα χρήματα, θα μπορούσαν επίσης να εξοπλιστούν με απινιδωτές 100 κτίρια στα οποία στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες.

Αν με αυτά τα χρήματα, σώσουμε την ζωή έστω και ενός ανθρώπου, τότε αξίζει τον κόπο.

Χρήστος Κόκκαλης
Αστυνόμος Α΄

Πιστοποιημένος για Βασική Υποστήριξη της Ζωής & χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED) απο το Ευρωπαικο Συμβουλιο Αναζωογονησης (ERC)

Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής

Αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας

Πηγή: policenet.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Ε βέβαια είναι πλέον τόσοι πολλοί που δεν έχουν αντικείμενο , απλά κύριε δεν έρχεστε στο Εκαβ που μπορείτε με μετατάξεις και να εκτελείτε από εδώ, θα σας δώσουμε και απινιδωτές μια χαρά θα είστε,ελάτε ελάτε να σας δούμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κύριε Χρήστο Κόκκαλη Αστυνόμε Α΄.
  1ον το ότι κάνατε ένα σεμινάριο 5 ωρών δεν σας κάνει Διασώστη αλλά ανανήπτη. Μεγάλη διαφορά!!!
  2ον 9 στις 10 φορές ο πρώτος που φτάνει σε ένα τροχαίο (βάση στατιστικών) είναι το ασθενοφόρο και μετά το περιπολικό.
  3ον δεν φτάνει ένας απινιδωτής σε ένα περιπολικό για να γίνεις Διασώστης του ΕΚΑΒ (βλέπε τι καβαλάει μια μηχανή του ΕΚΑΒ).
  4ον αν πραγματικά θέλουν οι συνάδελφοι σας αστυνομικοί να επωμιστούν με τις γνώσεις και τις υποχρεώσεις των Διασωστών όπως του ΕΚΑΒ, ας αρχίσουν να μεταφέρουν τους μεθυσμένους και τους ναρκομανής που δεν κινδυνεύουν με τα περιπολικά και με τα χρόνια μπορεί να καταφέρουν να γίνουν και Διασώστες.
  5ον για το υπουργείο σας 120.000 ευρώ μπορεί να είναι πολύ λίγα αλλά για το δικό μας που έχει να μας πληρώσει 16 μήνες εκτός έδρας και ενέκρινε 1.200.000 γι αυτό, μάλλον χοντρικά αντιστοιχεί σε περίπου ένα μήνας εκτός έδρας για όλη την επικράτεια!!!

  Γι' αυτό κύριε Κόκκαλη κοιτάξτε την δουλειά σας και την συνεργασία σας με τους άλλους φορείς και αφήστε τις συνδικαλιστικές φωτοβολίδες κατά μέρους.

  Με σεβασμό στον τίτλο και το σώμα που εκπροσωπείται

  Διασώστης - πλήρωμα ασθενοφόρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews