ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/1/20

Συστήθηκε Τομέας ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι - Τι δηλώνει στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm o Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, Βίντεο


Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συστήθηκε Τομέας ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι - Τι δηλώνει στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm o Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου

Γράφτηκε από την  Έφη Ντίνη

Με απόφαση που πήρε μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, και με «τη βούλα» πλέον όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αποκλειστικά στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη το πρωί της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «ταδε έφη», το Αλιβέρι απέκτησε θεσμικό ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις προσλήψεις που αναμένονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και στην καλή συνεργασία ΕΚΑΒ –Κέντρου Υγείας. Άμεσα δεν προβλέπονται προσλήψεις. Μέσα στο Φλεβάρη θα ανοίξει η φόρμα για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Σε αυτή την πλατφόρμα ζητά το ΕΚΑΒ κόσμο για το ΕΚΑΒ Αλιβερίου. Παράλληλα θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τη δύναμη, με μετακινήσεις προσωπικού.

«Επειδή εγώ έχω δεσμευτεί σε ένα πράγμα. Ό,τι το ΕΚΑΒ και οι Διοικήσεις ειδικότερα έχουν συνέχεια και όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία, η Δημόσια Υγεία είναι πάνω από όλα» είπε ο κ. Παπαευσταθίου και συνέχισε: «Οποιοσδήποτε πει ότι κάπου θα λειτουργήσει ΕΚΑΒ, είτε αυτό λέγεται Βάση είτε λέγεται Τομέας ή οτιδήποτε, εγώ έχω σαν στόχο, αυτά που θα στελεχώσω να τα κάνω ακόμα καλύτερα και δυνατότερα προς όφελος των Τοπικών Κοινωνιών και από κει και πέρα οι μελλοντικές εισηγήσεις και προτάσεις για ανάπτυξη καινούργιων τομέων θα έρχονται όπως θεωρώ πως θα έπρεπε να είναι.

Γι’ αυτό, στην τελευταία συνεδρίαση που κάναμε μία εβδομάδα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, επίσημα και σαν τίτλος θέματος στο Δ.Σ βάλαμε την Ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι, έτσι ώστε να μπορούμε σε αυτόν τον τομέα τον οποίο δημιουργήσαμε και αφού λάβαμε υπόψιν μας όλα τα επιπλέον πράγματα που σας είπαμε, να πραγματοποιούμε και μετακινήσεις προσωπικού. Όταν θα βγουν οι προκηρύξεις για προσλήψεις να μπορέσουμε να ζητήσουμε και προσλήψεις προσωπικού για το συγκεκριμένο τομέα, να μπορούν να υλοποιηθούν τυχόν μεταθέσεις προσωπικού αν υπάρχουν από άλλες περιοχές κλπ.

Δηλαδή να είναι μία κανονική, νόμιμη, οργανική μονάδα σε έναν Πανελλαδικό Οργανισμό που είναι το ΕΚΑΒ έτσι ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όπως θα έπρεπε να λειτουργούμε και όπως λειτουργούμε στους υπόλοιπους 36 τομείς που υπάρχουν σε όλη την υπόλοιπη Χώρα. Πάρθηκε η σχετική απόφαση!»

Ο κ. Παπαευσταθίου στη συνέχεια επεσήμανε πως όπως το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και άλλα Κέντρα Υγείας σε όλη τη Χώρα έχει έναν αριθμό προσωπικού το οποίο ήταν οι οδηγοί των ασθενοφόρων.

«Αυτοί οι άνθρωποι μέχρι να υπάρξει το ΕΚΑΒ στην περιοχή, λειτουργούσαν όπως λειτουργούσαν. ‘Έβγαζαν το πρόγραμμά τους όπως βγαίνει σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Χώρα. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι οδηγοί των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας δεν είναι διπλά πληρώματα όπως του ΕΚΑΒ. Όταν υπάρχουν κενά στο πρόγραμμα του Κέντρου Υγείας, έρχεται ο πλησιέστερος ΤΟΜΕΑΣ του ΕΚΑΒ (Αυτό ισχύει σε όλα τα Κέντρα Υγείας όπου δεν υπάρχει ΤΟΜΕΑΣ ΕΚΑΒ) και προσπαθεί να καλύψει τα κενά που προκύπτουν. Αν υπάρξει ένα επείγον περιστατικό σε Κέντρα Υγείας που δεν υπάρχει κοντά ΕΚΑΒ, τότε πηγαίνει ο οδηγός με το γιατρό συνοδεύει ο γιατρός, προκειμένου όχι να κάνει το διασώστη αλλά να δώσει τις πρώτες βοήθειες».

Σε ότι αφορά την επάνδρωση του ΤΟΜΕΑ του ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι και τις προσλήψεις προσωπικού ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ τόνισε πως αναγνωρίζει προφανώς ότι υπάρχουν ελλείψεις και πως με μαγικά ραβδιά δεν δίνεις λύσεις.

«Κοιτάζουμε να δούμε πως θα μπορέσουμε με κάποιες μετακινήσεις προσωπικού να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά τα οποία υπάρχουν στο ΕΚΑΒ. Από κει και πέρα τα θέματα του Κέντρου Υγείας, των οδηγών και της λειτουργίας είναι ξεκάθαρα αρμοδιότητα της ΔΥΠΕ» είπε ο κ. Παπαευσταθίου και συνέχισε:

«Εμείς δεσμευόμαστε τόσο σε περίπτωση που θα βγούνε τώρα, στο επόμενό διάστημα, πιστεύω μέσα στο μήνα επικουρικό προσωπικό να βάλουμε μέσα στις λίστες για το επικουρικό προσωπικό και το Αλιβέρι. Και στην αίτηση που έχουμε κάνει στο Υπουργείο για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η οποία προφανώς ακόμα δεν έχει εγκριθεί γιατί είναι στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής για την υγεία. Στις προσλήψεις έχουμε συμπεριλάβει και το Αλιβέρι για να έρθει ικανός αριθμός διασωστών έτσι ώστε πλέον το ΕΚΑΒ να λειτουργεί αυτόνομα, κανονικός τομέας. Προς το παρόν θα υπάρχει μία συνεργασία ΕΚΑΒ –Κέντρου Υγείας».

Σε ότι αφορά απόφαση που είχε αναφερθεί ότι υπήρχε σχετικά με την σύσταση έστω στα χαρτιά ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι ο κ. Παπαευσταθίου είπε:

«Υπήρχε στο ΕΚΑΒ μία εισήγηση από την προηγούμενη διοίκηση το καλοκαίρι που μας πέρασε, χωρίς όμως να είναι τεκμηριωμένη όπως θα έπρεπε να είναι. Το να συσταθεί ένας Τομέας του ΕΚΑΒ σε μία περιοχή είναι ένα γεγονός που πρέπει να εξετάσει διάφορους παράγοντες. Πρέπει να εξετάσει παράγοντες που έχουν να κάνουν με τα υγειονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής, δηλαδή με τις δυνατότητες που έχει να υποστηριχτεί με έναν ανώτερο υγειονομικό σχηματισμό ή τι άλλα Κέντρα Υγείας υπάρχουν στην περιοχή, με τον πληθυσμό, με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν όπως π.χ αν μια περιοχή είναι βιομηχανική όπως είναι το Αλιβέρι, την χωροταξία της, τη συγκοινωνιακή της πολιτική και όλα τα σχετικά. Τίποτα από όλα αυτά δεν είχε αναφερθεί και δεν είχε ληφθεί υπόψη. Απλώς είχε ειπωθεί απλά να συσταθεί ένας Τομέας στο Αλιβέρι, με μία προφορική εισήγηση του τότε Προέδρου».

Αξίζει να σημειωθεί ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Σίμος Κεδίκογλου είχε επισκεφθεί πριν ένα μήνα περίπου τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ συζητώντας για ακόμα μία φορά τη σύσταση ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι. Γι’ αυτή του τη συνάντηση είχε μιλήσει ο βουλευτής στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm λίγο πριν τις γιορτές και είχε αναφέρει ότι το επόμενο διάστημα όπως είχε δεσμευτεί ο Πρόεδρος θα συσταθεί ο ΤΟΜΕΑΣ στο Αλιβερι.

Και ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς είχε στείλε επιστολή στον Πρόεδρο ζητώντας την ίδρυση του Τομέα όπως και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου Γιώργος Ζέρβας, με τον Προϊστάμενο του ΕΚΑΒ σε Εύβοια και Βοιωτία Νίκο Κόκκο και το Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου Αντώνη Γεωργίου είχαν επισκεφθεί πριν από την επιστολή του Δημάρχου, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, στον οποίο με επιχειρήματα στοιχειοθέτησαν την αναγκαιότητα της σύστασης ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι και την επάνδρωση του.

Το θέμα ήρθε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης-Αλιβερίου το οποίο συντάχθηκε με την πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Βασίλη Χριστόπουλου να γίνει ειδική συνεδρίαση για το θέμα του ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει. Η αρχή μπορεί να έγινε αλλά μένει να επανδρωθεί με καταρτισμένο προσωπικό για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του και η εναρμόνιση με τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ
Έφη Ντίνη


Με απόφαση που πήρε μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ, και με «τη βούλα» πλέον όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου αποκλειστικά στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη το πρωί της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «ταδε έφη», το Αλιβέρι απέκτησε θεσμικό ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις προσλήψεις που αναμένονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και στην καλή συνεργασία ΕΚΑΒ –Κέντρου Υγείας. Άμεσα δεν προβλέπονται προσλήψεις. Μέσα στο Φλεβάρη θα ανοίξει η φόρμα για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Σε αυτή την πλατφόρμα ζητά το ΕΚΑΒ κόσμο για το ΕΚΑΒ Αλιβερίου. Παράλληλα θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τη δύναμη, με μετακινήσεις προσωπικού.

Πηγή: eviakosmos.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews