ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/1/20

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών κλινικών για τις ΜΕΘΠέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών κλινικών για τις ΜΕΘ
protothema.gr

Παναγιώτα ΚαρλατήραΟι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε μία πρώτη συμφωνία ότι το ΕΚΑΒ θα διαχειρίζεται τουλάχιστον 70 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής
Μνημόνιο συνεργασίας για το ευαίσθητο πεδίο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αναμένεται να υπογράψουν τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών της χώρας.


Οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε μία πρώτη συμφωνία ότι το ΕΚΑΒ θα διαχειρίζεται τουλάχιστον 70 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής. Ήδη έχει συγκληθεί μία σύσκεψη αλλά αναμένεται να πραγματοποιηθεί και άλλη σήμερα στον ΕΟΠΥΥ, με τη συμμετοχη των ενδιαφερομένων πλευρών.

Η παραχώρηση των κλινών από ιδιωτικές μονάδες υγείας, είτε του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) είτε της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), θα γίνει με ορίζοντα τεσσάρων μηνών σύμφωνα με πληροφορίες, και με άμεσο ζητούμενο να ξεπεραστεί το πρόβλημα της εποχικής γρίπης - που οδηγεί εκατοντάδες ασθενείς κάθε χρόνο και στη χώρα μας σε ΜΕΘ με επιπλοκές από τη νόσο.

Με δεδομένο πως η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ του ΕΣΥ γίνεται πλέον από το ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της ένταξης στις υπηρεσίες του του Εθνικού Κέντρου Υπηρεσιών Υγείας (ΕΚΕΠΥ), συμφωνήθηκε καταρχάς το ΕΚΑΒ να αναλάβει τη διαχείριση και των ιδιωτικών ΜΕΘ. Για τον λόγο αυτό, οι ιδιωτικές κλινικές θα ενημερώνουν σε καθημερινή βάση για τη διαθεσιμότητα τους στο ΕΚΑΒ με στόχο την άμεση διακίνηση των περιστατικών στο σύστημα (δημόσιο και ιδιωτικό).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών έχουν ζητήσει από το υπουργείο Υγείας - και όπως φαίνεται το αίτημα τους θα γίνει δεκτό- η αποζημίωση τους για τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν εντός των ΜΕΘ να μην περιλαμβάνεται στα ποσά του clawback και το rebate που καλούνται να επιστρέψουν κάθε χρόνο.

Πάντως, η λίστα με τους ασθενείς συνεχίζει να ανεβαίνει δραματικά. Τουλάχιστον 40 άτομα περιμένουν κάθε μέρα το τελευταίο 15νθήμερο να ελευθερωθεί κρεβάτι ΜΕΘ, χωρίς ωστόσο να απορροφώνται.

Παράλληλα, με την εξασφάλιση ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ στην Αττική το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται και στη λειτουργία μερικών επιπλέον κλινικών στα νοσοκομεία της1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Εκτιμάται ότι θα ανοίξουν περί τις 7-10 κλίνες το επόμενο διάστημα σε νοσοκομεία όπως το Αττικόν, οι Άγιοι Ανάργυροι, κα.

Πηγή: protothema.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews