ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/1/20

Πλωτό ασθενοφόρο διεκδικεί το ΕΚΑΒ Μαγνησίας-Υψηλό το υπάρχον κόστος διακομιδής που εκτελούν τα ιδιωτικά μέσα από τα νησιά στο λιμάνι του Βόλου


Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Παναγιώτης Δαρειώτης.

Πλωτό ασθενοφόρο διεκδικεί το ΕΚΑΒ Μαγνησίας-Υψηλό το υπάρχον κόστος διακομιδής
volos.ert.g

Ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του ΕΚΑΒ αφορά στην κάλυψη του κόστους των διακομιδών που εκτελούν τα ιδιωτικά πλωτά μέσα από τα νησιά στο λιμάνι του Βόλου, ποσό που θα μπορούσε να διατεθεί  για άλλες ανάγκες, αν το ΕΚΑΒ στη Μαγνησία διέθετε ένα πλωτό ασθενοφόρο που θα στάθμευε στη Σκιάθο και θα εξυπηρετούσε τις Σποράδες. Το θέμα τέθηκε από τους εργαζόμενους πολλές φορές και πρόσφατα σε συνάντηση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Παναγιώτη Δαριώτη με τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Εκτός από την οικονομική πλευρά του θέματος, τίθεται και το θέμα της ασφάλειας των ασθενών που θα πρέπει να φθάσουν στον προορισμό τους με ασφάλεια σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Το έργο της διακομιδής εκτελούν τα πλωτά ιδιωτικά ταξί και σπάνια το Λιμεναρχείο Βόλου με δικό του σκάφος που μόνιμα είναι απασχολημένο σε άλλες αποστολές.

«Ο ασθενής είτε είναι ασφαλισμένος ή όχι το ΕΚΑΒ πρέπει να κάνει τη διακομιδή από το σπίτι του μέχρι το Νοσοκομείο. Άρα υπάρχει προϋπολογισμός για να πληρωθούν οι ιδιώτες με τα πλωτά ταξί και μετά το ΕΚΑΒ τα διεκδικεί από το ασφαλιστικό ταμείο. Διαφορετικά υπάρχει πάντα ένα ποσό στον προϋπολογισμό μας για να καλύπτουμε και τους ανασφάλιστους» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Δαρειώτης. Επισήμανε ότι θα κόστιζε λιγότερο στο ΕΚΑΒ αν διέθετε ένα δικό του πλωτό ασθενοφόρο σαν αυτά τα τρία που με διαγωνισμό ξεκίνησε να προμηθευτεί το υπουργείο Υγείας επί Παύλου Πολάκη. «Ένα θα μπορούσε να έλθει να σταθμεύσει στη Σκιάθο και να εξυπηρετεί τις Σποράδες. Οι διαδικασίες βέβαια είναι χρονοβόρες αλλά είναι κάτι που εκτιμώ ότι μπορεί να γίνει. Θα επανδρώνονταν από εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και θα ήταν στην ευθύνη του Λιμενικού», επισήμανε ο κ. Δαρειώτης.

Με αφορμή περιστατικό που πρόσφατα ηλικιωμένος διακομίστηκε από Σκιάθο και κατέληξε περιμένοντας το ασθενοφόρο στον Πλατανιά, ανέφερε ότι πλέον όλες οι διακομιδές για το Βόλο γίνονται μέσω του λιμανιού του Βόλου, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια και σπάνια στον Πλατανιά όπου συνήθως περιμένει το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αργαλαστής και αν αυτό δεν μπορεί του ΕΚΑΒ.  «Υπάρχει όμως μία περίπτωση να υπάρχει απαγορευτικό από το λιμενικό λόγω κακοκαιρίας και να επιτραπεί το πλωτό σκάφος να ελλιμενιστεί στον Πλατανιά όπου η απόσταση από τη Σκιάθο είναι η μικρότερη. Αυτό όμως ελάχιστες φορές γίνεται» ανέφερε ο κ. Δαρειώτης

Πηγή: volos.ert.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Θα παίρνεται και εκτός έδρας;για να ξέρουμε;ΕΔΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανοησίες ! Η στελέχωση θα γίνει σε εθελοντική βάση στο πρότυπο των αεροδιακομιδων ! Τέτοια σχόλια δεν ωφελούν πουθενά αντίθετα υπονομεύουν την οποία καλή προσπάθεια ! Το κόστος διακομιδών που πληρώνει η υπηρεσία για τις Σποραδες πχ το 2018 είναι δυσβάστακτο ...603.000 € βάση τιμολογίων που ενέκρινε το ΔΣ της υπηρεσίας μας θα μπορούσαν να διατεθούν άλλου ...380.000 € το κόστος απόκτησης ενός πλωτού ασθενοφόρου παντός καιρού στελεχωμένο με προσωπικό του ΛΣ συντήρηση και κόστος λειτουργίας απο αυτό Υπάρχει σχετική συμφωνία μεταξύ των υπηρεσιών ήδη και θα εφαρμοστεί στο Νότιο Αιγαίο απο αυτό το καλοκαίρι ! Μπράβο λοιπόν στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν.Μαγνησιας που προχώρησε την ιδέα και την παρεμβατικότητας του συνδικαλισμού ενα βήμα πιο πέρα εκτός των αδειών των ωφειλουμενων ρεπό και των υμέτερων τακτοποίησεων πάσης φύσεως ...Κάθε τι που αφορά την υπηρεσία και εχει αρνητικό οικονομικό αποτύπωμα σε αυτή μας αφορά όλους ....Ας το καταλάβουν,μεν επιτέλους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews