ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/1/20

Έφοδος Κικίλια Στο «Σωτηρία» Τα Ξημερώματα


Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Έφοδος Κικίλια Στο «Σωτηρία» Τα Ξημερώματα
athina984.gr

Έφοδο στο εφημερεύον νοσοκομείο «Σωτηρία» πραγματοποίησε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά από πληροφορία ότι υπήρχε αδικαιολόγητη ταλαιπωρία ατόμου με αναπηρία (ΑμεΑ).

Ο κ. Κικίλιας βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο, για να επιβλέψει προσωπικά την κατάσταση και να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Μαζί του ήταν και ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Παναγιώτης Στάθης.

Αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά αιφνιδιαστική έφοδος που πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας. Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 4/1 ο Βασίλης Κικίλιας -συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου-βρέθηκε αυτή τη φορά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και στα Επείγοντα (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, μετά από σχετικές καταγγελίες για ανεπάρκεια των κλινών Εντατικής.

Μετά τις πληροφορίες για την ανεπάρκεια κλινών Εντατικής Θεραπείας, αλλά και ενόψη του επερχόμενου κύματος και της έξαρσης της εποχικής γρίπης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, αλλά και τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και επιστημονικό διευθυντή του νοσοκομείου, Σπύρο Ζακυνθινό, βρέθηκε στις ΜΑΦ και ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Αποφασίστηκε το άνοιγμα 8 κρεβατιών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με την αξιοποίηση αφού κονδυλίου 600.000 ευρώ που προέρχεται από δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος.

Είχε προηγηθεί πολύωρη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας το πρωί, για σειρά θεμάτων που εκκρεμούν στη Δημόσια Υγεία. Μεταξύ αυτών, ήταν ο νέος τρόπος διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ μέσω του ΕΚΑΒ που αναμένεται να εφαρμοστεί, αλλά και το νέο σύστημα διαλογής περιστατικών στα ΤΕΠ.

Η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας στον Ευαγγελισμό, συνοδεύτηκε και από επιτόπιο έλεγχο, του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου (ΤΕΠ), καθώς σχεδιάζεται να γίνει ενιαίο τμήμα επειγόντων σε όλο το ισόγειο του νοσοκομείου, προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα τα έκτακτα περιστατικά και να αποφεύγονται οι πολύωρες αναμονές των ασθενών.

Νίνα Κομνηνού

Πηγή: athina984.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews