ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/1/20

Διασώστες ΕΚΑΒ λίγοι και κακοπληρωμένοιΣάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας Χαράλαμπος Κουλέτος.

Διασώστες λίγοι και κακοπληρωμένοι
proini.news

-Με προβλήματα σε στόλο και προσωπικό  λειτουργεί καθημερινά  το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας
Τιτάνια προσπάθεια καταβάλλουν καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, καθώς τους ταλανίζουν προβλήματα στον στόλο των ασθενοφόρων και στην πληρότητα του προσωπικού. Οι βλάβες ακόμα και στα καινούρια οχήματα είναι πλέον αρκετές, ενώ και το διασωστικό  πλήρωμα αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται σταδιακά.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Κουλέτος, τα μισά οχήματα είναι στο συνεργείο χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα επιδιόρθωσης και επιστροφής τους, με αποτέλεσμα να προκύπτουν στις βάρδιες, ιδιαίτερα στην Ηλεία και στην Αχαΐα.

«Έχουμε 22 οχήματα με βλάβη και δεν ξέρουμε πότε θα είναι ξανά έτοιμα. Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε ζητήματα για να καλύψουμε επαρκώς και κάνουμε μεγάλο αγώνα για να μη μείνει ποτέ κανένας ασθενής αβοήθητος» τόνισε ο κ. Κουλέτος και πρόσθεσε ότι οι διασώστες στην Ηλεία είναι στα όριά τους.

Παράλληλα, αποκάλυψε στην «Πρωινή» ότι στους διασώστες οφείλονται χρήματα από τα «εκτός» έδρας για σχεδόν ενάμιση χρόνο και ακόμα δεν έχει μεριμνήσει η πολιτεία για την καταβολή τους.

«Μας χρωστάνε 16 μήνες χρήματα από τα εκτός έδρας. Μπαίνουμε στον 17ο μήνα και ακόμα δεν τα έχουμε πληρωθεί με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει κονδύλι. Είναι αναγκαίο να δοθεί μια λύση, γιατί το προσωπικό πολλές φορές φτάνει στα όρια της εξάντλησης για να ανταποκριθεί επαρκώς», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει άμεσα να γίνει παρέμβαση στο κτίριο του ΕΚΑΒ στην Πάτρα, καθώς οι συνθήκες είναι πλέον επιβλαβείς για την υγεία των διασωστών.


Πηγή: proini.news

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. .....και σαν μην έφτανε η κακοπληρωσιά, αυτός που για 15 χρόνια εργαζόταν υγιείς και τα υπόλοιπα 15 χρόνια εργαζόταν με προβλήματα στην κίνηση ώσπου ήρθε η στιγμή να παρκάρει διότι τα προβλήματα χειροτέρευσαν (λες και το ήθελε να έχει προβλήματα υγείας), κάποιοι υπηρεσιακοί και αρχισυνδικαλιστές, αποφάσισαν, τιμής ένεκεν για τις υπηρεσίες του, να μην του καταβάλουν το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας. Τιμής ένεκεν, και πάντα με πολύ αγάπη.
    Όταν το κτίριο αρρωσταίνει από την κακή συντήρηση, τότε, ή το γκρεμίζεις και φτιάχνεις κάτι καινούργιο ή το αφήνεις να πάει στον διάολο και πετάς το μπαλάκι στον ιδιώτη.
    Αυτό κατάφεραν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews