ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/1/20

Χαρ. Κουλέτος: «Τεράστια» η έλλειψη σε ασθενοφόρα στην Ηλεία. Να σταθεί δίπλα μας η πολιτείαΚυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Υπάρχουν μέρες που η Ηλεία μένει με ένα μόλις ασθενοφόρο!

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας Χαράλαμπος Κουλέτος.

ΕΚΑΒ: «Τεράστια η έλλειψη σε ασθενοφόρα, να σταθεί δίπλα μας η πολιτεία»
patrisnews.com

Υπάρχουν μέρες που η Ηλεία μένει με ένα μόλις ασθενοφόρο! – Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου εορτάζεται η «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη»..

Η 14η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από το 2019 ως «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, για να τιμηθεί η μνήμη του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας…

Αυτή την ημέρα η μνήμη των νεκρών θα τιμάται με λιτές και αθόρυβες εκδηλώσεις, ενώ χρέος της πολιτείας είναι να προσπαθεί καθημερινά για  την βελτίωσης της κατάστασης και την ομαλή λειτουργία της κρίσιμης αυτής υπηρεσίας επειγόντων περιστατικών. Κάτι που αυτή την στιγμή δυστυχώς δεν γίνεται…Όπως αναφέρει ο κ. Χαράλαμπος Κουλέτος Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας, η σημερινή κατάσταση παραμένει προβληματική, αφού τα ασθενοφόρα είναι πολύ λίγα για την κάλυψη του νομού Ηλείας και γενικότερα της περιφέρειας, ενώ πολλά από αυτά είναι στα συνεργεία για επισκευή, αντί για τον δρόμο!

Επιπλέον αν υπάρξουν διακομιδές στην Πάτρα και περιστατικά στην Ορεινή Ηλεία, είναι συχνό φαινόμενο να μένει ο νομός με ένα μόλις ασθενοφόρο έτοιμο για μεταφορά ασθενή, με αποτέλεσμα να έρχονται ασθενοφόρα από την Πάτρα για να καλύψουν περιστατικά.

Που αν είναι πολύ σοβαρά, καταλαβαίνει κανείς πόσος χρόνος θα χαθεί, χρόνος πολύτιμος για την ζωή του ασθενή.

Επίσης ο κ. Χαράλαμπος Κουλέτος ζητά την ένταξη των διασωστών του ΕΚΑΒ στα ανθυγιεινά, ένα αίτημα που πρέπει να στηριχτεί και να υλοποιηθεί από την πολιτεία.– Η 14η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη». Φτάνει όμως αυτό για να δείξει η πολιτεία ότι είναι κοντά στον διασώστη του ΕΚΑΒ;

«Για μας τους εργαζομένους καλώς καθιερώθηκε η ημέρα του διασώστη, σε μία μέρα του έτους, γιατί εμείς δεν κάνουμε ένα απλό επάγγελμα.

Η δουλειά μας είναι λειτούργημα αφού είμαστε 24 ώρες το 24ωρο στο δρόμο, ανά πάσα ώρα και στιγμή ασχολούμαστε με φωτιές, πλημμύρες και κάθε είδους φυσικές καταστροφές, προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες στους συνανθρώπους μας, την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα και βέβαια η πολιτεία θα έπρεπε να είχε δείξει περισσότερη φροντίδα προς εμάς και να δώσει περισσότερο βάρος στα προβλήματά μας. Να μη μας αφήνει στο περιθώριο…Θα έπρεπε να μας έχει βάλει στο ανθυγιεινό που είναι ένα μεγάλο πράγμα για μας τους εργαζόμενους, αλλά δυστυχώς η πολιτεία μας έχει στο περιθώριο. Όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. Υπάρχει μεγάλη έλλειψη ασθενοφόρων καθώς και έλλειψη προσωπικού. Και ειδικά στο νομό Ηλείας, στα νησιά της Ζακύνθου, στην Κεφαλονιά και στην περιοχή φυσικά των Πατρών υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη των ασθενοφόρων. Δεν είναι υπερβολή να πω πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα όριά μας, αφού τα περισσότερα ασθενοφόρα είναι στο συνεργείο, παρά στην κίνηση».– Οι σοβαρότερες ελλείψεις στην Ηλεία ποιες είναι; 

«Είναι πάρα πολλές οι ελλείψεις που υπάρχουν. Τι να πρωτοαναφέρω!  Ειδικότερα για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νομό, απλά να πούμε ότι βγάζουμε αυτή τη στιγμή 4 ασθενοφόρα το πρωί, 4 το απόγευμα και 2 τη νύχτα. Και επειδή ο νομός Ηλείας είναι ένας ορεινός νομός, αυτά τα ασθενοφόρα δεν φτάνουν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Και αυτό αφού τα δύο ασθενοφόρα ασχολούνται με τα νοσοκομεία της περιοχής που υπολειτουργούν αυτή τη στιγμή και πολλές φορές τα περιστατικά αναγκάζονται από το νομό Ηλείας να έρχονται στην περιοχή των Πατρών. Οπότε μένουν δύο αυτοκίνητα για την περιοχή…Τώρα αν το ένα αυτοκίνητο πάει στην Ορεινή Ηλεία το έχεις χάσει και αυτό όλη την ημέρα, οπότε σου μένει ένα ασθενοφόρο για όλο τον νομό. Οπότε καταλαβαίνετε τι γίνεται με αυτό το θέμα. Απλά εξαναγκαζόμαστε να καλύψουμε την περιοχή του νομού Ηλείας από την Πάτρα, με ότι αυτό συνεπάγεται και γενικά οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες για μας και δεν πρέπει να ρίχνονται συνεχώς οι ευθύνες του ΕΚΑΒ για κάθε άσχημο που συμβαίνει. Θα πρέπει να ρίχνονται ευθύνες και για την λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς και στην Πολιτεία που δεν κάνει αυτά που πρέπει για να είναι καλύτερη η κατάσταση».

Πηγή: patrisnews.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews