ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/1/20

Την ενίσχυση του ΕΚΑΒ ζητά ο Δήμαρχος ΧίουΠέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Την ενίσχυση του ΕΚΑΒ ζητά ο Δήμαρχος Χίου
alithia.gr

Με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας


Την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, ώστε να μπορούν να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες στο νησί μας, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης ο οποίος θέτει παράλληλα επισημαίνει ότι πρέπει να τεθεί σε νέο πλαίσιο η λειτουργία του ΕΚΑΒ στα ακριτικά μας νησιά με την αποδέσμευση από τη  2η ΔΥΠΕ.

Αναλυτικά αναφέρει τα παρακάτω:

"Μεγάλη είναι η αντίφαση ανάμεσα στην κοινή λογική που προτάσσει τον τομέα της υγείας ως μείζονα και στη ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί.

Ειδικότερα, αναφέρομαι στο χιλιοειπωμένο ζήτημα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ που καρκινοβατεί λόγω  της υποστελέχωσης και της αδυναμίας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών του ακριτικού μας νησιού.

Πιο αναλυτικά, στον τομέα της Χίου επιχειρούν 17 διασώστες του ΕΚΑΒ από τους οποίους οι 13 είναι μόνιμοι και οι 4 με σύμβαση. Το 2020 θα συνταξιοδοτηθούν 2 διασώστες και ως εκ τούτου η δύναμη του τομέα θα ελαττωθεί έτι περισσότερο, ενώ αναμένεται εντός των επόμενων ετών  να ακολουθήσει η συνταξιοδότηση και άλλων  υπαλλήλων.

Ωστόσο, ο τομέας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει επιχειρησιακά είναι απαραίτητο να διαθέτει συνολικά 35 άτομα, προκειμένου να στελεχωθεί το τηλεφωνικό κέντρο και να υπάρχει διαθεσιμότητα  3 ασθενοφόρων ανά βάρδια, ώστε να καλυφθεί πληθυσμιακά το νησί (αφού για 25.000, χρειάζεται τουλάχιστον 1 ασθενοφόρο για επείγοντα περιστατικά. Η Χίος με 55.000 πληθυσμό συν το προσφυγικό-μεταναστευτικό χρειάζεται –το λιγότερο- 3 ασθενοφόρα ανά βάρδια).

Σήμερα, ο τομέας λειτουργεί με 4 οχήματα / ασθενοφόρα τα οποία, όμως, λόγω του μεγάλου όγκου χιλιομέτρων που εκτελούν καθημερινά έχουν υποστεί τεράστιες φθορές με αποτέλεσμα να μην είναι συνεχώς διαθέσιμα και μάχιμα με την κατάσταση να είναι οριακή."

Επιπροσθέτως, είναι αδήριτη ανάγκη να τεθεί σε νέο πλαίσιο η λειτουργία του ΕΚΑΒ στα ακριτικά μας νησιά με την αποδέσμευση από τη  2η ΔΥΠΕ κατ’εξαίρεση, ούτως ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικό τρόπο στις πολυάριθμες καθημερινές ανάγκες επέμβασης, υπαγόμενο άμεσα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου των νησιών μας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω σας παρακαλώ να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες ενίσχυσης της λειτουργίας του τομέα ΕΚΑΒ Χίου, στηρίζοντας τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας στο ακριτικό μας νησί, το οποίο δοκιμάζεται από πληθώρα προβλημάτων και δη, του προσφυγικού- μεταναστευτικού.

Πηγή: alithia.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews