ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/1/20

Χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Καλλονής - Επίσκεψη Μαρίας Κομνηνάκα σε δομές υγείαςΤρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Καλλονής - Επίσκεψη Μαρίας Κομνηνάκα σε δομές υγείας
lesvosnews.net

Η Μαρία Κομνηνάκα στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) στα Δάφια

Το Κέντρο Υγείας Καλλονής και το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) στα Δάφια επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, 13 Γενάρη, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, επικεφαλής κλιμακίου της Τοπικής Οργάνωσης Λέσβου του Κόμματος.

Τα προβλήματα που υπάρχουν και στις δύο αυτές δομές υγείας συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο ΚΥ, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση και καλύπτει τη μεγαλύτερη έκταση του νησιού, είναι η έλλειψη ασθενοφόρου. Τα δυο ασθενοφόρα που υπάρχουν είναι εκτός λειτουργίας. Κάποιες ώρες εξυπηρετεί ο τοπικός σταθμός του ΕΚΑΒ και κάποιες το ασθενοφόρο του ΚΥ της Άντισσας.  Οι οδηγοί όμως του ΚΥ δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγήσουν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα αυτό να μένει χωρίς ασθενοφόρο και οι ασθενείς να πρέπει να χρησιμοποιούν δικό τους μεταφορικό μέσο, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Επίσης το μικροβιολογικό εργαστήρι λειτουργεί μόνο στη μία βάρδια γιατί υπάρχει μόνο ένας μικροβιολόγος. Στο ακτινολογικό υπηρετεί ένας ακτινοδιαγνώστης και με την απουσία του, για οποιοδήποτε λόγο, αυτό κλείνει. Υπάρχει ανάγκη πρόσληψης  ακτινολόγου.  Δεν υπάρχουν φύλακες και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν άλλο προσωπικό όπως τις καθαρίστριες. 

Στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ, το οποίο εξυπηρετεί ολόκληρο το νησί, διαπιστώσαμε την έλλειψη εργοθεραπευτών, υπηρετεί μόνο ένας και η ζήτηση είναι πολλαπλάσια από αυτή που μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Πηγή: lesvosnews.net

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews