ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/1/20

Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγράφων ζήτησε στην Αθήνα ο Καρδαμπίκης
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Παράρτημα ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγράφων ζήτησε στην Αθήνα ο Καρδαμπίκης
stereanews.gr

Την ανάπτυξη παραρτήματος του ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγράφων συζήτησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Καρδαμπίκης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ως γνωστόν, η Δυτική Ευρυτανία στερείται παντελώς επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας. Η δυσβατότητα των δρόμων, οι μεγάλες αποστάσεις και οι διαχρονικές ελλείψεις ιατρών έχουν αφήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των χωριών κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για να διακομιστεί ένας ασθενής από τα Κέδρα Ευρυτανίας στο Νοσοκομείο Καρπενησίου κάνει ακόμα και πέντε ώρες. Δυόμιση ώρες να πάει το ασθενοφόρο από το Καρπενήσι και δυόμιση ώρες να γυρίσει. Δηλαδή μια ώρα περισσότερο από όσο κάνει Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς στον Δήμο Αγράφων, τον γηραιότερο ηλικιακά Δήμο, δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Καθημερινά διακινδυνεύεται η ζωή και η υγεία των πολιτών και σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και περιστάσεων που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, το κράτος -με τις υπάρχουσες υποδομές- δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Οι καθυστερήσεις και η μεταφορά ασθενών με άλλα μέσα, εκτός του ΕΚΑΒ, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Επειδή, τόσο πρόσφατα, όσο και στο παρελθόν, οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις του ΕΚΑΒ, αναγνώριζαν το πρόβλημα και αναλάμβαναν δεσμεύσεις που δυστυχώς, ποτέ δεν τήρησαν, ζητάμε από εσάς να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συσταθεί και να στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό 24ωρης κάλυψης, όλο το χρόνο, όλες τις μέρες.

Ο Δήμος Αγράφων είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να συνεργαστούμε και να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Παπαευσταθίου δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί σύντομα το Δήμο Αγράφων, προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που του εξέφρασε ο Δήμαρχος. Υποσχέθηκε επίσης, ότι σε συνεργασία με τον ΔΥΠΕάρχη κ. Σερέτη, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας κ. Παπανικολάου και τον Δήμο Αγράφων, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί η σημερινή δυσμενής κατάσταση.

Πηγή: stereanews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews