ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/1/20

Τομέα ΕΚΑΒ στα Πράμαντα θέλει ο δήμος Βορείων ΤζουμέρκωνΠέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

ΕΚΑΒ στα Πράμαντα θέλει ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων
agon.gr

Την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Πράμαντα ζητά ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής.Όπως αναφέρεται σε έγγραφο προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στην έδρα του δήμου αποτελεί πραγματική ανάγκη και θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, αλλά και πολλές κοινότητες του όμορου δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
«Ο πληθυσμός της περιοχής μας σχεδόν πενταπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οι ανάγκες σε άμεση επέμβαση στις περιπτώσεις έκτακτων και σοβαρών περιστατικών δεν μπορούν να καλυφθούν από το ασθενοφόρο και το προσωπικό του έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας Πραμάντων», αναφέρεται στο έγγραφο, που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Νίκος Βαΐτσης, ενώ αναφορά γίνεται στις δύσκολες προσβάσεις και στις μεγάλες αποστάσεις από τα αστικά κέντρα.
Η προσπάθεια για την ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Πράμαντα είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά, όταν είχε αποσταλεί έγγραφο στην τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Οι επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα, το οποίο ευελπιστούμε να εξακολουθήσει να υπάρχει και με τη νέα ηγεσία και να ευοδωθεί το δίκαιο αίτημα του δήμου μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.
Το αίτημα στηρίζει και η περιφέρεια Ηπείρου, με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, στον οποίο είχε κοινοποιηθεί το έγγραφο του δήμου, να συνηγορεί πλήρως για την ίδρυση του παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Πράμαντα με έγγραφό του προς τον υπουργό Υγείας. Το έγγραφο έχει κοινοποιηθεί, επίσης, και στους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων.

Πηγή: agon.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews