ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/1/20

ΟΕΝΓΕ: Απαιτούμε από το υπουργείο και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να σταματήσουν να συγκαλύπτουνΤρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Απαιτούμε από το υπουργείο και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να σταματήσουν να συγκαλύπτουν
oengegr.com

Αθήνα 20 Ιανουαρίου 2020
Α.Π: 9996

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΕΝΓΕ

Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει περιστατικά που αναδεικνύουν τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής στο ΕΚΑΒ ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού τον Δεκέμβριο 2019. Διαπιστώνεται επίσης πως συνεχίζεται η διαχρονική τακτική των εκάστοτε διοικούντων του ΕΚΑΒ να συγκαλύπτουν αυτές τις σοβαρότατες και διαρκώς διογκούμενες ελλείψεις με το να «φορτώνουν» στους γιατρούς των νοσοκομείων δραστηριότητες και ευθύνες που είναι καθαρά αρμοδιότητα του ίδιου του ΕΚΑΒ. 
Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι οι διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών που σήμερα σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο θεωρούνται σοβαρότατες ιατρικές πράξεις και γι’ αυτό εκτελούνται από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Μάλιστα, παρατηρούνται και κρούσματα απαξιωτικής συμπεριφοράς προς τους γιατρούς των νοσοκομείων (άρνηση των αρμοδίων του ΕΚΑΒ να επιστρέφουν με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο οι γιατροί του νοσοκομείου που αναγκάστηκαν λόγω των ελλείψεων του ΕΚΑΒ να συνοδεύσουν σε διακομιδή βαρέως πάσχοντα ασθενή) για την οποία οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ κατά την προσφιλή τους τακτική επιρρίπτουν ευθύνες στους συναδέλφους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ και απεμπολούν τις δικές τους.

· Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να σταματήσουν επιτέλους να συγκαλύπτουν τις τραγικές ελλείψεις.

· Να στελεχωθεί επειγόντως το ΕΚΑΒ και να ενισχυθεί με τον αναγκαίο στόλο ασθενοφόρων μέσων (οδικών, εναέριων και πλωτών) και με τις λοιπές αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές.

Πηγή: oengegr.com

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews