ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/1/20

ΠΟΕΔΗΝ-ΕΚΑΒ: Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και πορεία στο υπουργείο ΥγείαςΤρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας και στην πορεία προς το Υπουργείο Υγείας με ποσοστό ασφαλείας.
Κύρια αιτήματα:

  • ΕΝΤΑΞΗ στα ΒΑΕ με αναγνώριση χωρίς επιβάρυνση όλου του ασφαλιστικού βίου
  • Κατάργηση αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Μονιμοποίηση εκτάκτων.
  • Χρηματοδότηση-προσλήψεις.
  • Αύξηση μισθών-Διπλασιασμός επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
  • Πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με υλικοτεχνική υποδομή και προσλήψεις   μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού.
  • Θεσμοθέτηση κινήτρων (ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ) για τους διασώστες του ΕΚΑΒ.ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά
protothema.gr


Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την ένταξη των υγειονομικών υπαλλήλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα
Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας την ένταξη των υγειονομικών υπαλλήλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τρίτη 28/1/2020 και Συγκέντρωση 11πμ στο Υπουργείο Εργασίας Λιγοστοί εργαζόμενοι μη ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα Το υγειονομικό μας σύστημα χρειάζεται ενίσχυση για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κοροναϊού

Για την επίτευξη των Μνημονιακών Δημοσιονομικών στόχων εγκαταλείφθηκε το Υγειονομικό μας σύστημα. Με λιγοστό κακοπληρωμένο προσωπικό που δεν είναι ενταγμένο στα ΒΑΕ. Χωρίς υποδομές και εξοπλισμό λόγω ανεπάρκειας των διαθέσιμων πόρων. Υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού. Το υγειονομικό μας σύστημα χρειάζεται ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τέτοια κρίση έστω και σε πολύ μικρότερη κλίμακα από την Κίνα. Εξάλλου τα Νοσοκομεία δέχονται πλήθος ασθενών λόγω της εποχικής γρίπης. Επελέγησαν δύο Νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό, το ΑΤΤΙΚΟ και το ΣΩΤΗΡΙΑ. Στο ΑΤΤΙΙΚΟ υπάρχει πολύωρη αναμονή στα ΤΕΠ. Δεν λειτουργούν βασικά διαγνωστικά μηχανήματα (ακτινολογικά), δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος. Αναπτύσσονται σε κάθε εφημερία πάνω από 100 ράντζα. 8 κλίνες ΜΕΘ εξοπλισμένες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Μεγάλη έλλειψη Νοσηλευτών και Τραυματιοφορέων. Στο ΣΩΤΗΡΙΑ έκλεισε η 10η Πνευμονολογική Κλινική λόγω έλλειψης Προσωπικού. Η Καρδιολογική υπολειτουργεί όπως καταγγέλλουν ενυπόγραφα και οι γιατροί με επιστολή τους στο Υπουργείο Υγείας και υπάρχει πιθανότητα ιατρικών λαθών λόγω εργασιακής εξουθένωσης. Στο Νοσοκομείο εμφανίστηκαν τα ράντζα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι ανεπαρκέστατες. Στη λίστα αναμονής βρίσκονται καθημερινά περίπου 50 διασωληνωμένοι ασθενείς σε κοινούς θαλάμους Νοσηλείας. 100 κλίνες εξοπλισμένες κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τα ασθενοφόρα που επιχειρούν ανεπαρκέστατα. Επιχειρούν στην Αττική 60 ασθενοφόρα πρωί – απόγευμα και 30 τη νύχτα από 90 που θα έπρεπε να επιχειρούν πρωί – απόγευμα και 60 τη νύχτα λόγω βλαβών ασθενοφόρων και έλλειψη διασωστών. Η αναμονή των περιστατικών για διακομιδή φθάνει τη μια ώρα!!! Κλείνουν βασικές κλινικές και τμήματα νοσοκομείων λόγω έλλειψης όπως τα Εξωτερικά Ιατρεία στην Καλλιθέα του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, το παθολογοανατομικό στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας. Το ελλιπέστατο υγειονομικό προσωπικό δίνει καθημερινά τη μάχη για να μείνουν όρθια τα Δημόσια Νοσοκομεία. Είναι έτοιμοι να φορέσουν τις στολές προστασίας κατά του κάθε «ιού» αν και αμείβονται με 700 ευρώ το μήνα, χωρίς να είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

ΠΟΕΔΗΝ βίντεο
Proto Thema
Νοσηλευτές, Τραυματιοφορείς, γιατροί κάτω από τα όρια ασφαλείας. Εκτεθειμένοι σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα. Νοσηλευτές λόγω εργασιακής εξουθένωσης έχουν τρυπηθεί με σύριγγες που χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς με σοβαρά λοιμώδη νοσήματα. Πάνω από 3000 νοσηλευτές πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και πολλοί εξ’ αυτών συνεχίζουν να εργάζονται εν μέσω των θεραπειών που υποβάλλονται. Οφείλονται χιλιάδες ρεπό και άδειες. Η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Πλην οριακών αυξήσεων στην ανταποδοτική σύνταξη στους υπαλλήλους για το πάνω από το 30 έτη καμία άλλη μεταβολή δεν επέρχεται. Νομιμοποιούνται όλες οι αντιασφαλιστικές μνημονιακές διατάξεις. Μάλιστα η κυβέρνηση δεν θεσμοθετεί ένα διαχρονικά αυτονόητο πια με βάση τις υγειονομικές εξελίξεις την ένταξής μας στα ΒΑΕ που είναι συνταγματική υποχρέωσή της. Διαθέτουμε κοινό φορέα ασφάλισης του ΕΦΚΑ. Διαθέτουμε κοινό φορέα ασφάλισης του ΕΦΚΑ και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με δύο ταχύτητες. Υγειονομικοί υπάλληλοι που προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ και όσοι προέρχονται από το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ. Θα πρέπει να συμπεριληφθεί διάταξη στο Νομοσχέδιο με την ένταξή μας αναδρομικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πηγή: protothema.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews