ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/1/20

Κίνα - Κοροναϊός: Χτίζουν νέο νοσοκομείο σε έξι μέρες - Εντυπωσιακές εικόνες από το εργοτάξιοΠαρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Κίνα - Κοροναϊός: Χτίζουν νέο νοσοκομείο σε έξι μέρες - Εντυπωσιακές εικόνες από το εργοτάξιο
lifo.gr


Ένα εξωπραγματικό ρεκόρ ετοιμάζονται να πετύχουν οι Κινέζοι που μέσα σε έξι ημέρες θα έχουν έτοιμο νέο νοσοκομείο στην πόλη Γουχάν προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της επιδημίας του φονικού κοροναϊού.Η Γουχάν, η πόλη της Κίνας που θεωρείται το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ξεκίνησε ένα μεγαλεπήβολο έργο οικοδόμησης ενός νοσοκομείου 1.000 κλινών σε διάστημα μόλις έξι ημερών, προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί τα θύματα του ιού - που ευθύνεται ήδη για το θάνατο 26 ανθρώπων.   Για να επισπευστεί η διαδικασία, το νέο νοσοκομείο αναμένεται να φτιαχτεί με προκατασκευασμένα κτίσματα γύρω από ένα συγκρότημα κατοικιών για εργάτες που βρίσκεται στις όχθες μιας λίμνης, στα προάστια της πόλης.


Παρότι το χρονοδιάγραμμα μοιάζει εξωπραγματικά φιλόδοξο, η Κίνα έχει παρελθόν στην fast track κατασκευή νοσοκομείων, για την αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων. Το 2003, κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Sars, περίπου 7.000 εργάτες κατάφεραν να χτίσουν το νοσοκομείο Xiaotangshan στο Πεκίνο μέσα σε μόλις επτά ημέρες. Οι αρχές της Γουχάν θέλουν να καταρρίψουν το πρωτοφανές αυτό ρεκόρ, χτίζοντας σε έξι μέρες και κατά τα πρότυπα του Xiaotangshan, το νέο νοσοκομείο της πόλης που θα απλώνεται σε έκταση 25.000 τετραγωνικών μέτρων.   Οι εργασίες ασφαλώς έχουν ξεκινήσει και είναι πυρετώδεις, ενώ οι εικόνες από το, γεμάτο με δεκάδες πολύχρωμους εκσκαφείς, εργοτάξιο της Γουχάν, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Το νοσοκομείο αναμένεται να λειτουργεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Κλείνουν ακόμη και τμήματα του Σινικού Τείχους  
Η επιδημία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχει προσβάλει 830 ανθρώπους και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26. Δέκα πόλεις της Κίνας έχουν μπει σε καραντίνα, έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια των μέσω μαζικής μεταφοράς, έκλεισαν ναοί, ενώ νοσοκομείο κατασκευάζεται στην πόλη Γιουχάν- που θεωρείται το επίκεντρο της επιδημίας- σε χρόνους ρεκόρ. Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κίνα, αλλά όχι για παγκόσμια επιδημία.   Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, η Κίνα αποφάσισε να κλείσει από το Σάββατο και κάποια τμήματα του Σινικού Τείχους.   Οι τάφοι των Μινγκ και το «Δάσος με τις Παγόδες», δύο άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στο Πεκίνο, επίσης θα κλείσουν από αύριο. Εξάλλου από σήμερα δεν θα είναι επισκέψιμο και το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, η «φωλιά του πουλιού».

Πηγή: lifo.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews