ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/1/20

Νέος κοροναϊός: Πολύ νωρίς για κήρυξη επείγουσας κατάστασης αποφάσισε ο ΠΟΥ! Συστάσεις στα κράτη να προετοιμαστούν για κρούσματαΠαρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Νέος κοροναϊός: Πολύ νωρίς για κήρυξη επείγουσας κατάστασης αποφάσισε ο ΠΟΥ! Συστάσεις στα κράτη να προετοιμαστούν για κρούσματα
healthreport.gr

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Μετά από πολύωρη σύσκεψη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι ειδικοί αποφάσισαν ότι είναι νωρίς ακόμη για να κηρυχθεί «επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος» από τον νέο κοροναϊό.

Τα στελέχη του ΠΟΥ φαίνεται πως επιχειρούν να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία πριν τεθεί παγκόσμιος συναγερμός, που βέβαια θα θέσει σε έντονη ανησυχία όλους τους πολίτες.Ωστόσο στελέχη του ΠΟΥ θα μεταβούν στην Κίνα (διεπιστημονική αποστολή) προκειμένου να διερευνήσουν περαιτέρω την κατάσταση πριν επανέλθουν με νέες συστάσεις προς τα κράτη.

«Προετοιμαστείτε»
Πάντως τα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν φαίνεται να είναι ήσυχα σε σχέση με το ξέσπασμα του νέου κοροναϊό, αφού προέτρεψαν όλα τα κράτη να προετοιμασθούν για πιθανά κρούσματα.Θεωρούν άλλωστε δεδομένο ότι ο ιός μπορεί τις επόμενες ημέρες να ταξιδέψει και στην Ευρώπη. Δείτε ΕΔΩ τι μέτρα ελήφθησαν στην Ελλάδα: «ΕΟΔΥ: Σε αυξημένη επιφυλακή για τον νέο κοροναϊό στην Κίνα! Ποια μέτρα λαμβάνονται»

Στη χώρα μας οι υγειονομικές αρχές είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση καθώς κανείς επιστήμονας δεν αποκλείει το γεγονός κάποια στιγμή να καταγραφεί κρούσμα του νέου κοροναϊό και στην πατρίδα μας.

Προς ώρας τα μέτρα είναι μάλλον συμβουλευτικού χαρακτήρα κυρίως στους πολίτες που ταξιδεύον στην Κίνα και σε άλλες περιοχές που έχουν καταγραφεί περιστατικά, ενώ σε ετοιμότητα είναι και στις εισόδους της χώρας οι ειδικοί προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ταξιδιώτες που μπορεί να παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.Πάντως ο ΠΟΥ θα συνεδριάσει εκ νέου σε λίγες ημέρες και μετά την διεπιστημονική αποστολή στην Κίνα, για να εξεταστεί περαιτέρω η κατάσταση και να δοθούν νέες οδηγίες στα κράτη.

Πηγή: healthreport.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews