ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/1/20

Άγριο παζάρι ΕΟΠΥΥ με κλινικάρχες για τα κρεβάτια εντατικής! Όλο το παρασκήνιοΤετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Άγριο παζάρι ΕΟΠΥΥ με κλινικάρχες για τα κρεβάτια εντατικής! Όλο το παρασκήνιο
healthreport.gr

Της Μαρίας Γλένη

Άγρια μάχη με έντονο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών για τα κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη ένα παζάρι μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να εξασφαλισθούν συνολικά 80 κλίνες σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών όπου όμως θα νοσηλεύονται ασθενείς του ΕΣΥ.Ήδη πέρυσι είχαν εξασφαλισθεί 50 κρεβάτια σε ιδιωτικές κλινικές ενώ φέτος γίνεται προσπάθεια να προστεθούν άλλα 30 ενόψει του κύματος γρίπης. ΔιαβάστεΕΔΩ την κατάσταση που επικρατεί: Τραγική λίστα αναμονής για εντατική με 42άτομα! Εντείνεται το πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας

Το παρασκήνιο και οι πιέσεις
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών χωρίς μέχρι στιγμής να έχει κλεισθεί η οριστική συμφωνία, όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Το βασικό αγκάθι είναι ότι οι ιδιωτικές κλινικές με διάφορα τρικ ενώ θεωρητικά έχουν διαθέσει ήδη 50 κρεβάτια εντατικής, επί της ουσίας δεν τα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ. Και αυτό γιατί- όπως τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr– οι κλινικάρχες νοσηλεύουν ασθενείς με ιδιωτικές δαπάνες, ενώ όταν εκείνοι επιθυμούν να μεταφερθούν για λόγους κόστους σε δημόσια νοσοκομεία, μόνο τότε τους εγγράφουν ως ασθενείς του ΕΣΥ.Οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr έλεγαν ότι πλέον δεν θα αποζημιώνονται οι κλινικές εάν από τη αρχή δεν έχουν δηλώσει τα άδεια κρεβάτια στο ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ έχει δώσει ήδη κατευθυντήριες οδηγίες και είναι σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΥΥ ώστε όλα τα περιστατικά που είναι στις ιδιωτικές κλίνες και νοσηλεύονται για λογαριασμό του δημόσιου συστήματος, να περνούν υποχρεωτικά μέσα από το σύστημα του ΕΚΑΒ διαφορετικά δεν θα αποζημιώνονται!

Το σημείο αυτό φαίνεται ότι αποτελεί και το βασικότερο αγκάθι μεταξύ των δυο πλευρών πριν καταλήξουν σε συμφωνία η οποία αναμένεται στη σημερινή σύσκεψη που θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: healthreport.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews