ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/1/20

Λήμνος: Καρδιοπαθής μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ελικόπτεροΠέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020
EKABNews

Λήμνος: Καρδιοπαθής μεταφέρθηκε με ιδιωτικό ελικόπτερο λόγω έλλειψης γιατρών του ΕΚΑΒ
ethnos.gr

Τεράστιες οι ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο της Λήμνου - Σχεδόν σε όλες τις κλινικές υπάρχει μόνο ένας γιατρός

Κραυγή απόγνωσης βγάζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Λήμνου, αφού λόγω έλλειψης γιατρών παρουσιάζεται τεράστια αδυναμία στην αντιμετώπιση βαρέων περιστατικών και οι ζωές των ασθενών κρέμονται από μία κλωστή.  Όπως ανέφερε στο ethnos.gr η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Κυριακή Στεφανιδάκη, η έλλειψη γιατρών έχει ως αποτέλεσμα να ζητείται συχνά αεροδιακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Ωστόσο, δεν είναι πάντοτε εφικτό να ανταποκριθεί σε αυτές το ΕΚΑΒ και έτσι αεροδιακομιδές γίνονται με ιδιωτικά μέσα, με έξοδα ιδιώτη που έχει αποφασίσει να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο το νησί του.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, όταν έφτασε στο νοσοκομείο γυναίκα ασθενής, με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και πολύ χαμηλό σφυγμό.

«Το νοσοκομείο του νησιού διαθέτει εδώ και πολύ καιρό μόνο έναν καρδιολόγο, ο οποίος ύστερα από τουλάχιστον έναν μήνα συνεχών εφημεριών ασθένησε και πήρε αναρρωτική άδεια. Το περιστατικό ανέλαβαν να αντιμετωπίσουν μια γενική γιατρός που υπάρχει στο νοσοκομείο μας και ένας ιδιώτης παθολόγος, ο οποίος έχει σύμβαση με το νοσοκομείο. Ήρθε κι ένας ιδιώτης καρδιολόγος, για να βοηθήσει, ο μοναδικός που υπάρχει στο νησί. Τόσο αυτός όσο και ο παθολόγος προσφέρθηκαν να βοηθήσουν από ανθρωπιά και από φιλότιμο, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι. Έτσι έχουμε μάθει πλέον να ενεργούμε εδώ. Με το φιλότιμο» σημειώνει η κυρία Στεφανιδάκη.

Ωστόσο, το περιστατικό ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο της Λήμνου και έγινε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδή. Από τη μεριά του, το ΕΚΑΒ είπε ότι θα μπορούσε να απαντήσει σε τρεις ώρες για το πότε θα υπήρχε η δυνατότητα να σταλεί C-130.  

Έτσι, οργανώθηκε αεροδιακομιδή με ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας και γι’ αυτήν πλήρωσε κάτοικος του νησιού, ο οποίος έχει υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία για τέτοιες περιπτώσεις. «Δυστυχώς, όλοι στο νησί ζούμε από… τύχη. Ζητάμε το αυτονόητο. Να υπάρχει η δυνατότητα να κρατηθούμε στη ζωή αν πάθουμε κάτι» τονίζει η κυρία Στεφανιδάκη.

Τεράστιες οι ελλείψεις
Στο νοσοκομείο της Λήμνου είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι κλινικές να υπολειτουργούν, αφού σχεδόν σε όλες υπάρχει μόνο ένας γιατρός. 

Ειδικότερα, λόγω έλλειψης ουρολόγου έχει κλείσει η Ουρολογική Κλινική. Επίσης, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχει μόνο ένας νεφρολόγος, ο οποίος δουλεύει συνεχώς για δύο μήνες και εξυπηρετεί με αιμοκαθάρσεις 25 ασθενείς.

Επίσης, δεν λειτουργεί ο χειρουργικός τομέας, αφού ως αναισθησιολόγος εργάζεται μόνο ένας επικουρικός γιατρός. 

Πηγή: ethnos.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews