ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/2/20

ΠΟΕΔΗΝ: Τελικά δεν άνοιξαν οι 15 κλίνες ΜΕΘ που εξαγγέλθηκαν. Χωρίς αποτέλεσμα αποδυναμώθηκαν τα Νοσοκομεία. Ετοιμάζουμε Κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη ανάκλησης των μετακινήσεων.Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews


Τελικά δεν άνοιξαν οι 15 κλίνες ΜΕΘ που εξαγγέλθηκαν.
Χωρίς αποτέλεσμα αποδυναμώθηκαν τα Νοσοκομεία.
Ετοιμάζουμε Κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη ανάκλησης των μετακινήσεων.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας 7/2/2020 εξήγγειλε τη λειτουργία 15 νέων κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ σε Νοσοκομεία της Αττικής (ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 2, ΓΟΝΚ 2, ΛΑΙΚΟ 4, ΚΑΤ 7 κλίνες ΜΑΦ) με τρίμηνες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία.
Η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι κεντρική και γίνεται από το ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ. Κάθε ημέρα υπάρχει λίστα αναμονής για κλίνη στις ΜΕΘ. Στα Νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν 100 κλίνες έτοιμες εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού ειδικά νοσηλευτικού. Για να ανοίξουν οι απαραίτητες κλίνες ΜΕΘ και ειδικά τα κλειστά κρεβάτια που είναι εξοπλισμένα θα πρέπει άμεσα να προσληφθεί νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Το σύστημα προετοιμάζεται υποτίθεται για υγειονομική κρίση και το προσωπικό κάθε ημέρα λιγοστεύει.
Κάθε μήνα αποχωρούν αρκετοί εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία και μέχρι τώρα 2018, 2019, Φλεβάρης 2020 δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας υπάλληλος με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Δεν προκηρύχτηκαν ακόμη οι 2300 θέσεις προσωπικού εκ των οποίων 1300 νοσηλευτικό προσωπικό και λοιπές ειδικότητες. Δεν έχει προσληφθεί ικανός αριθμός επικουρικού προσωπικού. Ακόμη δεν άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Το Υπουργείο Υγείας επιχείρησε να ανοίξει τις 15 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία. Τα Σωματεία Εργαζομένων καταγγέλλουν την αποδυνάμωση των Νοσοκομείων τους (Άγιος Σάββας, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ) και ζητάνε από την ΠΟΕΔΗΝ να παρέμβει να ανακληθούν οι μετακινήσεις. Το νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινήθηκε από τα Νοσοκομεία για να ανοίξουν οι ΜΕΘ στη μεγάλη πλειοψηφία ήταν ανεκπαίδευτο και είναι αδύνατον με αυτό τον τρόπο να ανοίξουν νέες κλίνες. Οι μετακινήσεις προσωπικού είναι τρίμηνης διάρκειας. Μετά το τρίμηνο τι θα γίνει; Δεν προλαβαίνουν καν να εκπαιδευθούν.
Τελικά έγινε όλη αυτή η διαδικασία χωρίς αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα στον Ερυθρό Σταυρό λειτουργούν 12 κλίνες ΜΕΘ. Το αίτημα της Διευθύντριας της Μονάδας ήταν να στελεχωθούν με νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να μην αναγκαστούν να κλείσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τα λειτουργούντα. Με τις τρεις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού εξασφαλίστηκε η λειτουργία τους. Δεν άνοιξε, ούτε πρόκειται να ανοίξει καινούργια. Ως εκ τούτω δεν πρόκειται να λειτουργήσουν 2 νέες κλίνες ΜΕΘ.
Στο ΓΟΝΚ λειτουργούσαν 8 κλίνες ΜΕΘ. Άνοιξε μόνο μία κλίνη ΜΕΘ με τις μετακινήσεις προσωπικού και όχι 2 που εξαγγέλθηκαν.
Στο ΛΑΪΚΟ με νοσηλευτικό προσωπικό εκ των έσω του Νοσοκομείου εξαγγέλθηκε η λειτουργία 4 κλινών ΜΕΘ που είναι κλειστές. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες και το Σωματείο ενημέρωσε ότι την άλλη εβδομάδα με μεγάλη δυσκολία θα ανοίξει 1 κλίνη ΜΕΘ.
Στο ΚΑΤ εξαγγέλθηκε η λειτουργία της ΜΑΦ 7 κλινών. Είναι αδύνατον να λειτουργήσει με τις μετακινήσεις προσωπικού που έγιναν. Το περισσότερο προσωπικό προέρχεται από Κέντρα Υγείας και είναι ανεκπαίδευτο. Τελικά λειτούργησε μία κλίνη ΜΑΦ από τις 7 που είχαν εξαγγελθεί.
Ως εκ τούτου λοιπόν με τις ενέργειες του Υπουργού Υγείας άνοιξαν έως τώρα 1 κλίνη ΜΕΘ στο ΓΟΝΚ και 1 κλίνη ΜΑΦ στο ΚΑΤ. Πρόκειται να ανοίξει μία κλίνη εκ των έσω στο ΛΑΙΚΟ. Θα κλείσουν όμως κλίνες ΜΕΘ στον ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ και έκλεισε μία κλίνη ΜΕΘ στο ΘΡΙΑΣΙΟ λόγω έλλειψης προσωπικού. Δεν επιλύονται έτσι τα προβλήματα των λιστών αναμονής για ΜΕΘ.
Χρειάζονται άμεσα 2000 προσλήψεις προσωπικού.
Εάν δεν ανακληθούν οι μετακινήσεις του προσωπικού θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις με τα Σωματεία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews