ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/2/20

Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη Απεργία την Τρίτη 18/2/2020 και συγκέντρωση 11πμ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
EKABNews


Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 18/2/2020 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ ΤΩΡΑ

Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή προς ψήφιση Νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.
Πλην των οριακών αυξήσεων που προβλέπονται στην ανταποδοτική και επικουρική σύνταξη σε όσους έχουν πάνω από 30 ασφαλιστικά έτη που είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχουμε χάσει, με όλες τις άλλες διατάξεις που προβλέπει παγιοποιούνται οι αντιασφαλιστικές μνημονιακές διατάξεις που μετατρέπουν το σύστημα σε κεφαλαιοποιητικό, ανταποδοτικό αφού πρώτα φρόντισαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις να αδειάσουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.
Δεν είναι μόνο οι ατομικοί λογαριασμοί που συστήθηκαν και παραμένουν, συνεχίζουν να ισχύουν οι ράντες θνησιμότητας. Δηλαδή το ασφαλιστικό σύστημα θα προσδιορίζει πιθανή ημερομηνία θανάτου του συνταξιούχου και από αυτό θα εξαρτώνται οι παροχές.
Η ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα που είναι συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης. Ανήκουμε σε κοινό φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι στην ίδια ειδικότητα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
Ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας που αρνείται. Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας που μας συνάντησε απέκλεισε στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο να συμπεριληφθεί διάταξη ένταξης στα ΒΑΕ. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε. Γι’ αυτό απεργούμε.
Εργαζόμαστε εξαντλητικά ωράρια. Με κίνδυνο της ζωής μας, σώζουμε καθημερινά ζωές ασθενών. Είμαστε αντιμέτωποι με λοιμώδη Νοσήματα. Περιθάλπουμε ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού με ελάχιστο προσωπικό.
Χορτάσαμε λόγια συμπάθειας ……
Είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την κατάργηση των Μνημνιακών Αντιασφαλιστικών διατάξεων.

Θα είμαστε όλοι στη συγκέντρωση στις 11π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews